Preventívne prehliadky

Preventívne prehliadky

Toľko sa o nej hovorí a predsa sa tak málo využíva. Prevencia. Každý dospelý má nárok na preventívnu prehliadku raz za dva roky. My vám povieme, prečo by ste túto možnosť mali využiť. Ľubomíra Hulínová si najskôr urobila malý prieskum.

Preventívne prehliadky 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Skoré odhalenie ochorenia znamená jednoduchšiu, kratšiu a často aj finančne nenáročnejšie liečbu - taký je zmysel preventívnych prehliadok. Napriek pandémii fungujú v štandardnom režime - dnes sa Ľubomíra Hulínová zamerala na niekdy podceňovaný začiatok každej prehliadky.

Preventívne prehliadky 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na preventívne prehliadky ku všeobecným lekárom chodí asi 30% pacientov, pritom sú zadarmo a niekedy doslova zachraňujú životy. Hovorí revízna lekárka Beáta Havelková. V seriáli o preventívnych prehliadkach sa Ľubomíra Hulínová dnes zamerala na fyzikálne vyšetrenia.

Preventívne prehliadky 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Absolvovovali sme informačný pohovor s lekárom, máme za sebou aj fyzikálne merania. No preventívna prehliadka sa ešte nekončí. Nasledujú odbery, ktoré idú do laboratória. Aj dnes nazrieme do ambulancie s Ľubomírou Hulínovou.

Preventívne prehliadky 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes v našej preventívnej prehliadke finišujeme - prešli sme všetkými vyšetreniami - ostáva už len zhodnotenie. Ak niečo odhalí, ako sa ďalej postupuje? Pýtala sa Ľubomíra Hulínová.

Preventívne prehliadky 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Ľubomíra Hulínová; Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame