Cena Rádia Slovensko ITAPA 2020 - Seriál týždňa

Cena Rádia Slovensko ITAPA 2020 - Seriál týždňa

1. Smart evidencia odpadov

Medzinárodný kongres ITAPA spolu s RTVS aj tento rok udelí Cenu Rádia Slovensko za najužitočnejší projekt, ktorý využíva moderné technológie a nám zjednodušuje život. O tom, kto ju získa, rozhodnete vy - naši poslucháči. Aby ste si vedeli vybrať, tento týždeň vám postupne predstavíme päť nominovaných projektov.
Smart evidenciu odpadov, ktorá šetrí peňaženku aj našu planétu, priblíži Dáša Omastová.

ITAPA 2020 I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

2. Návody.Digital

Tento týždeň predstavujeme nové technologické projekty, ktoré nám uľahčujú život. Ten, ktorý sa vám bude pozdávať najviac, odmeníme spolu s medzinárodným kongresom ITAPA Cenou Rádia Slovensko.
Dáša Omastová nás teraz zoznámi s jedným z adeptov – portálom Návody.Digital.

ITAPA 2020 II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


3. Špeciálna klávesnica HandCubeKeys

Vďaka počítaču máme prístup k informáciám, zábave a môžeme komunikovať so svojimi blízkymi. Pre väčšinu z nás je to samozrejmosť, pre mnohých zdravotne znevýhodnených nemožnosť. Cestu do digitálneho sveta im teraz otvára špeciálna klávesnica HandCubeKeys. Tá je nominovaná aj na Cenu Rádia Slovensko, ktorú udeľujeme v spolupráci s medzinárodným kongresom ITAPA. Predstaví ju Dáša Omastová.

ITAPA 2020 III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


4. FaceRehab

Tento týždeň vám predstavujeme projekty, ktoré pomocou technológií zlepšujú náš život a preto sú nominované aj na Cenu Rádia Slovensko. Tú udeľujeme spolu s medzinárodným kongresom ITAPA. Do kategórie užitočných určite patrí aj aplikácia FaceRehab, ktorú vyvíja tím mladých slovenských inovátorov a ocenili ju už aj vo svete. Predstaví nám ju Dáša Omastová.

ITAPA 2020 IV. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


5. Mobile ID

Návštevy úradov absolvujeme len výnimočne, všetko vybavíme online, pohodlne a jednoducho aj z mobilu. Takúto víziu máme v oblasti elektronizácie už niekoľko rokov. Teraz sa jej na úrovní obcí približuje projekt Mobile ID, posledný nominovaný projekt na Cenu Rádia Slovensko, ktorú udeľujeme s medzinárodným kongresom ITAPA. Ako funguje a čo všetko dokáže, povie Dáša Omastová.

ITAPA 2020 V. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Toto sú nominácie na Cenu Rádia Slovensko. Projekt, ktorý vás najviac osloví, môžete podporiť na rtvs.sk/itapa.

Autorka: Dáša Omastová; Ilustr. foto: ITAPA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame