Život počas korony

Život počas korony

Život v domove sociálnych služieb a zariadení pre seniorov v Pezinku sa zmenil. Koronakríza postavila zamestnancov pred úplne nové situácie - mnohí tu absolvovali vyše 50 dňovú karanténu, opustili svoje rodiny, a robili všetko, čo bolo potrebné. Postupne sa novej situácii prispôsobili. Klienti zariadenia majú stále zákaz vychádzať, preto je stálou a najväčšou výzvou vytvoriť im čo najpestrejší program. Mária Petríková ich našla pri skupinovom cvičení s fyzioterapeutom Ľubošom Kolárom.

Život počas korony 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pandémia ovplyvnila nielen naše osobné, ale aj pracovné životy. A to, že všetko zlé je na niečo dobré, dokazuje dnešný " farmársky príbeh". Ornitológa Jána Gúgha oslovila Blažena Bóoczová.

Život počas korony 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pandémia zmenila ich životy či prácu. Dnes vám predstavíme misijnú ošetrovateľku, ktorá tento rok pôsobila v gréckom tábore pre utečencov a načas musela zostať na Slovensku. Z Grécka odišla pred lockdownom v prvej vlne a potom sa vrátila, keď sa skončil - 16. júna. Mária Jackulíková - zdravotná sestra, ošetrovateľka a tiež pedagogička na Vysokej škole sv. Alžbety pri mikrofóne Lenky Dzobovej.

Život počas korony 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vojakom sa za posledné mesiace absolútne zmenil režim a náplň práce. Sú však naučení počúvať na povel. Preto sa do operácie s názvom Spoločná zodpovednosť pustili s plným nasadením. Hovorca ozbrojených síl Štefan Zemanovič hovorí, že niektoré skupiny vojakov pri testovaní často trávili celé dni a noci. Častokrát spali v odpočívarniach, aby boli hneď ráno schopní pokračovať v činnost. Niektorí dokonca ešte počas noci plánovali a riadili doplnenie materiálu. Ukázalo sa, že to i napriek extrémnej vyťaženosti robia zo srdcom. Do priestorov Ministerstva obrany, kde zriadili Spoločné operačné centrum však civilista prístup nemá a tak sa s ním Mária Petríková stretla pred budovou. Bol pritom aj plukovník Ladislav Dovhun. Ten za normálnych okolností vykonáva funkciu náčelníka štábu veliteľstva vzdušných síl Ozbrojených síl SR so sídlom vo Zvolene. Počas pandémie je však všetko inak.

Život počas korony 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme v ňom, ako covid zmenil životy ľudí okolo nás. V našom príbehu boli vojaci, farmári, ošetrovatelia v domovoch pre seniorov a končíme umením.
Pandemický rok je ťažký aj pre profesionálnych umelcov. Herečka činohry Zuzana Haverda to vraj nemala ľahké ani v súkromí a do toho prišlo zatváranie divadiel. Ale nezostala sedieť so založenými rukami. Blažena Bóoczová za ňou prišla do jej novej práce. Zuzana od apríla pracuje v drogérii v jednom z bratislavských obchodných centier.

Život počas korony 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Foto: PIXABAY/fotoblend

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame