Komunitná záhrada v Martine

Komunitná záhrada v Martine

Lucia, Anička, Zuzka a Alenka – to sú hlavné postavy príbehu na tento týždeň, ktorým chceme upozorniť na Deň Zeme. Tieto štyri kamarátky, štyri mamy, majú "na svedomí" projekt Komunitnej záhrady v Martine. Zo zanedbanej mestskej plochy by mala byť zelená oáza uprostred sídliska Priekopa. Na prvej z brigád nahrávala Blažena Bóoczová.

Komunitná záhrada v Martine 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Odpadky a nepotrebné kamene z pozemku sú vyzbierané, dnes sa ide sadiť. Vo vznikajúcej komunitnej záhrade na sídlisku Priekopa v Martine je však popri práci aj priestor pre deti a ich hry. Pridala sa k nim aj Blažena Bóoczová.

Komunitná záhrada v Martine 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Štyri mamy dali hlavy dohromady a vďaka nim teraz ožíva záhrada na sídlisku Priekopa v Martine. Všetko sa ale začalo oveľa skôr. V coworkingovom centre, ktoré spolu pred rokmi založili. Naša kolegyňa Blažena Bóoczová počas nahrávania dostala vzácny darček a príbeh aktívnych mám jej zatiaľ rozprávala Anička Maršalová.

Komunitná záhrada v Martine 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Keď sa dá dokopy partia s dobrým projektom (komunita) a povedia si, že už nechcú len snívať, treba urobiť ďalší krok. A tak vzniklo OZ Snilky, vďaka ktorým na sídlisku Priekopa v Martine vzniká komunitná záhrada. Jednu z organizátoriek, Zuzanu Vajdovú, priamo na mieste činu vyspovedala Blažena Bóoczová.

Komunitná záhrada v Martine 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes pôjdeme do komunitnej záhrady na sídlisku Priekopa v Martine posledný raz. Prvá brigáda sa pomaly končí, ale samozrejme výstavba a výsadba bude pokračovať ďalej. Že je všetko v správnych rukách dokazuje aj starostlivosť o mladé ovocné stromčeky. Slamenú výstelku vysvetľuje Blažene Bóoczovej Zuzana Vajdová.

Komunitná záhrada v Martine 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


16.jpg

IMG_6422.jpg

IMG_6459.jpg

IMG_6469.jpg

IMG_6567.jpg

IMG_6543.jpg

IMG_6524.jpg

IMG_6515.jpg

IMG_6630.JPG

IMG_6574.jpg 

Galéria

16.jpg 3.jpg 1.jpg 2.jpg 5.jpg 6.jpg 4.jpg 7.jpg 9.jpg 11.jpg 10.jpg 8.jpg 13.jpg 12.jpg 15.jpg 14.jpg 17.jpg 19.jpg 18.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg
Autorka: Blažena Bóoczová; Foto: Zuzana Vajdová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame