Ako sa rodí letný hit

Ako sa rodí letný hit

„Proste sa tým trápim, nemôžem nad tým prestať rozmýšľať...“ Týmito slovami sa začína text známeho hitu od košickej kapely Peter Bič Project - Hey Now. Pieseň vznikla ešte na začiatku roka 2012, a pretože bola v angličtine, prekonala aj hranice Slovenska a dosiahla medzinárodný úspech. Preto sme ju zaradili do nášho príbehu s názvom "ako sa rodí letný hit"... Hey Now si zobral na starosť Lukáš Mano.

Ako sa rodí letný hit - Hey Now Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako vzniká hit? Na to návod nemáme - ale keď sa spoja chytľavý text a hudba - z pesničky sa stane legenda. Tak je to aj v prípade skladby, ktorú sa pred 10-timi rokmi podarilo vytvoriť dvojici Ego a Robert Burian:

Ego a Robert Burian Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Obrovským - nielen letným hitom sa stala pesnička Žijeme len raz... Práve tu a práve teraz si Lenka Leláková pozrela video, ktoré DJ, producent a autor hudby Robert Burian aktuálne nahral na svojom koncerte v hudobnom klube:

Ako sa rodí letný hit - Žijeme len raz Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako sa rodí letný hit? - jednoducho sa spojí dobrý text s ešte lepšou hudbou a potom sa čaká, či sa pieseň ujme. Tak to bolo aj v prípade songu - "Slnko v sieti" od kapely Polemic. V nahrávacom štúdiu ich navštívila Ľubomíra Hulínová.

Ako sa rodí letný hit - Slnko v sieti Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tibor Szabados – bicie, Martin Fefe Žúži – gitara, Tomáš Yxo Dohňnanský – basgitara a spevák Peter Šarkan Novák. V takejto zostave hrá kapela Hex v súčasnosti. Hit Indiánske leto, ktorý sme vybrali do nášho príbehu, však pôvodne naspieval a tiež hudbu a aranžmány k nemu skomponoval Peter Ďuďo Dudák, ktorý už tretí rok nie je medzi nami. V jednej z bratislavských kaviarní si na indiánske leto 2014 spolu s Yxom, ktorý je aj manažérom kapely, zaspomínala Blažena Bóoczová.

Letný hit – Indiánske leto od Hexu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


286120911_873303093645615_5242592812978873412_n.jpg

Je nám teplo!!! Povedali si Daniel, Marek a Dominika a napísali o tom pieseň...zrodil sa hit, ktorý sa z internetu a sociálnych sietí dostal až do rádií. Moderátor a hudobný publicista Roman Bomboš.

Ako sa rodí letný hit - Je nám teplo! (A) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


A takto to na lavičke v mestskom parku v letných horúčavách opísali Márii Petríkovej členovia kapely Marek Koleno a Daniel Kis alias Sorizzo - ten zavolal Marekovi.

Ako sa rodí letný hit - Je nám teplo! (B) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

IMG-20220622-WA0000.jpg

CURASEL(131).jpg

Autor: Mano, Leláková; Hulínová Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame