Šikovní študenti

Šikovní študenti

Hoci o kvalite vysokého školstva sa vedú debaty už roky, máme množstvo šikovných študentov doma i vo svete, ktorí už teraz posúvajú svoje odbory dopredu. Tento týždeň vám niekoľko z nich predstavíme - spolu s Dášou Omastovou začneme na školách, ktoré sú dlhodobo hodnotené ako tie najlepšie na svete.

Šikovní študenti - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vysokého sympaťáka Lukáša Kolariča neprehliadnete v dave, ale ani medzi mladými vedcami. Darí sa mu dlhodobo, najnovšie získal ocenenie Študentská osobnosť Slovenska v kategórii Prírodné vedy a chémia. Blažena Bóoczová ho navštívila v jeho výskumnom laboratóriu na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave.

Šikovní študenti - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň vám predstavujeme našich šikovných vysokoškolákov. Zo zahraničných škôl sme sa presunuli na domácu akademickú pôdu - konkrétne na Univerzitu Mateja Bela v Banskej Bystrici - s nádejnou vedkyňou a zapálených učiteľom sa tam rozprávala Dáša Omastová.

Šikovní študenti - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Reč je o šikovných študentoch, nádejných vedcoch, ktorí sú aj na našich školách - patrí medzi nich aj Matej Gazda. Venuje sa naozaj vážnej téme - zhubným nádorom a ich liečbe. Pomôcť by mohla umelá inteligencia - a práve to je téma, ktorej sa venuje - a hovoril o nej aj s Lukášom Manom.

Šikovní študenti - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň predstavujeme našu budúcnosť - výnimočných študentov...Našli sme ich na našich školách, aj na tých svetových - dnes predstavíme tri študentky zo zahraničia, ktoré dosahujú výnimočné výsledky u nás. Oslovila ich Lenka Leláková:

Šikovní študenti - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Rádio Slovensko; Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame