V službe so sanitárom

V službe so sanitárom

Hovorí sa o nich oveľa menej ako o lekároch, či sestrách - pritom v nemocniciach by to bez nich nešlo...Reč je o sanitároch a sanitárkach - Mária Petríková slúžila chviľu spolu s nimi na klinike onkohematológie Národného onkologického ústavu. Na prvom oddelení liečia pacientov s leukémiou - v čase obeda sa v kuchyni zvŕtala sanitárka Evka Habajová:

V službe so sanitárom - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

2023-01-31-Sanitarky_veduca_sestra_OOH.jpg

(Sanitárky: Eva Habelová a Petra Nováková z Oddelenia onkohematológie; PhDr. Eva Schweighofer Bednáriková, PhD., vedúca sestra Kliniky onkohematológie)

Mária Petríková je aj dnes v službe so sanitárkou - na oddelení onkohematológie sa liečia pacienti s nádormi lymfatického tkaniva. Na chodbe stretla v plnom nasadení Petru Novákovú.

V službe so sanitárom - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sledujeme prácu sanitárov a sanitáriek v nemocnici... Z oddelenia onkohematológie sa Mária Petríková presúva na oddelenie chirurgickej onkológie, ktoré  sa stará o pacientov s nádorovými ochoreniami hrubého čreva, konečníka, prsnej žľazy a kože...čakali ju tu sanitárky Daniela Harbová a Lýdia Viteková...

V službe so sanitárom - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


2023-01-31-Sanitarky_Sestra_OCHO B.jpg

(sanitárky Lýdia Viteková a Daniela Harbová z Oddelenie chirurgickej onkológie, Klára Popluhárová, manažérka dennej zmeny z Oddelenie chirurgickej onkológie)

V službe so sanitárkou sa dnes dostaneme na lôžkovú časť oddelenia klinickej onkológie, kde ležia pacienti, ktorí podstupujú chemoterapiu. Stará sa tu o nich okrem lekárov a sestier aj sanitárka Jana Šefčíková - s mikrofónom ju sleduje Mária Petríková:

V službe so sanitárom - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


2023-01-31-Sanitarka_Sestra_OKO E.jpg

(sanitárka Jana Ševčíková z Oddelenia klinickej onkológie, Monika Dunková, sestrička z Oddelenia klinickej onkológie)

Strávili sme ho celý v nemocnici - v službe so sanitárkami....Posledný deň to bude na oddelení radiačnej onkológie, kde podstupujú pacienti ožarovanie. Mária Petríková tam tentoraz prišla večer o siedmej - na oddelení ju už čakala sanitárka Eva Šnegoňová - ale ako prvé sa do mikrofónu ozvali pacientky:

V službe so sanitárom - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


2023-01-31-saniitarka_redaktorka_td_ORO.jpg

(sanitárka Eva Šnegoňová z Oddelenia radiačnej onkológie, Silvia Vadel – sestrička z Oddelenia radiačnej onkológie)

Autorka: Mária Petríková; Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame