30 rokov slovenského hokeja

30 rokov slovenského hokeja

Už v piatok sa v Rige a Tamperre začínajú majstrovstvá sveta v hokeji. V našom príbehu sa vrátime do histórie a zmapujeme 30 rokov samostatného slovenského hokeja. Po rozdelení zostalo Česko medzi elitou a naša reprezentácia začínala až v C kategórii.  O ťažkých slovenských začiatkoch, prvých zápasoch, či úspechoch bude dnešný príbeh so Svetlanou Barátovou.

30 rokov slovenského hokeja (1) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slovenské hokejové úspechy | Zlato, striebro, bronz a ďalšie striebro a zasa bronz. No a k tomu aj štyri medaily v mládežníckych reprezentáciách. To sú najväčšie úspechy slovenského hokeja za 30 rokov samostatnosti. Je to málo, alebo dosť? Cenných kovov mohlo byť aj viac. Boli sme štvrtý na majstrovstvách sveta a aj na olympiáde. Druhú časť hokejového príbehu začala Svetlana Barátová práve na turnaji pod piatimi kruhmi.

30 rokov slovenského hokeja (2) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Slovenské úspechy v NHL | V tretej časti hokejového príbehu zavítame do NHL. V zámorskej profilige sa za 30 rokov samostatného Slovenska presadilo veľa našich hráčov. Pod Tatry zavítal niekoľkokrát Stanleyho pohár, Slovák sa stal najlepším strelcom NHL, ale aj historickým rekordérom či novým členom Hokejovej siene slávy. Slovo má Svetlana Barátová.

30 rokov slovenského hokeja (3) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Už zajtra sa začnú hokejové majstrovstvá sveta. Slovensko počas 30 -ročnej éry privítalo hokejovú smotánku dvakrát. Nezabudnuteľné sú ale naše začiatky - keď sme sa museli prebiť z nižších kategórií medzi elitu - aj o tom bude dnešný príbeh so Svetlanou Barátovou.

30 rokov slovenského hokeja (4) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Rige a Tamperre sa dnes začínajú hokejové majstrovstvá sveta. Slovensko na úvod čaká derby súboj s Českom. Za 30 rokov od rozdelenia dosiahli viac úspechov českí hokejisti- šesťkrát sa tešili zo zlata, Slováci iba raz. Na medailu sme si naposledy siahli v roku 2012. Posledné úspechy našich mladíkov sú však prísľubom do budúcnosti. Aj o tom je dnešný príbeh so Svetlanou Barátovou.

30 rokov slovenského hokeja (5) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Svetlana Barátová, Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame