Bola raz jedna povesť - 308. časť (Anonymova kronika, Laborec, Arpád, Álmoš, Užhorod, Zemplínsky hrad, Medzilaborce)

Bola raz jedna povesť - 308. časť (Anonymova kronika, Laborec, Arpád, Álmoš, Užhorod, Zemplínsky hrad, Medzilaborce)

 Starobylá povesť o kniežati Laborcovi podľa Anonymovej kroniky

Teraz už vás pozývame na ďalšiu výpravu za povesťami a históriou. Začína sa 308. časť programu „Bola raz jedna povesť" a putovanie po naozaj dávnych dobách.

Bola raz jedna povest 308 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Máte tušenie, v ktorom ukrajinskom meste mohlo kedysi stáť hradisko Hung? Na jeho mieste dnes stojí veľký hrad, v ktorom sídli múzeum a neďaleko hradu sa nachádza aj malé múzeum v prírode zamerané na rusínsku kultúru a ľudovú architektúru. Pred sto rokmi bolo aj toto mesto súčasťou Československa a zároveň hlavným mestom Podkarpatskej Rusi. Správne odpovede nám posielajte do štvrtka 29. apríla na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk

Pred týždňom sme sa vás pýtali na prvých biblických ľudí a miesto, na ktorom ochutnali zakázané jablko poznania. Správnu odpoveď - Adam, Eva a rajská záhrada - nám poslali aj Veronika a Maťko Chrenkovci, ktorým blahoželáme k výhre.

308. časť programu „Bola raz jedna povesť" pripravili Rozália Vlasková, Ľuboš Machaj a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Anonymova kronika - Zuzana Jurigová-Kapráliková, Laborec - Martin Kaprálik, Arpád - Laco Kerata, Álmoš - Alfréd Swan.

Pokračovanie rozhovoru s Vladimírom Bahnom:

Vladimir Bahna - hady - bonus web Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame