Bola raz jedna povesť - 309. časť (Beluša, Kostolište, Hradište)

Bola raz jedna povesť - 309. časť (Beluša, Kostolište, Hradište)

  O vernej Beluši pochovanej v ruinách hradu

Minulý týždeň sme počúvali povesť z najvýchodnejšieho Slovenska - a ešte kúsok ďalej. Lebo hradisko Hung sa nachádzalo v dnešnom Užhorode, ako ste nám mnohí správne napísali. Viac sa dozviete v programe „Bola raz jedna povesť“.

Bola raz jedna povest 309 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujem vám súťažnú otázku. Na námestí v Beluši stojí drevená socha, ktorá súvisí s naším dnešným príbehom. Napíšte nám, kto je jej autorom a čo jeho dielo znázorňuje. Správne odpovede nám posielajte do štvrtka 6. mája na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk. V predchádzajúcej časti nášho programu sme a vás pýtali na mesto Užhorod a za túto správnu odpoveď posielame výhru Barborke a Alžbetke Caránkovým a blahoželáme.

309. časť seriálu „Bola raz jedna povesť“ pripravili Zuzana Jurigová-Kapráliková, Ľuboš Machaj, Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Alfréd Swan, Zuzana Jurigová-Kapráliková, Martin Kaprálik a Laco Kerata.

A tu je sľúbený celý rozhovor o Anonymovej kronike s docentom Vincentom Múcskom z Katedry všeobecných dejín Filozofickej fakulty UK:

Vincent Mucska - Anonymova kronika web Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Foto: Vladimír Ruček/hradiska.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame