Bola raz jedna povesť - prvá letná repríza (Branč)

Bola raz jedna povesť - prvá letná repríza (Branč)

O pánovi Brankovi s kamenným srdcom

Po stopách minulotýždňovej povesti vás dnes zavedieme do Belianskych Tatier, ktorými nás prevedie strážca Tatranského národného parku. A počas celých letných prázdnin budeme v príbehoch zo seriálu „Bola raz jedna povesť“ navštevovať naše hrady. Od západu až po východ.

Bola raz jedna povest - prva letna repriza 2021 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viete, ktorý hrad napokon postavili Brankovi potomkovia po neúspešnom pokuse svojho predka? Jeho zrúcanina dodnes stojí v kopaničiarskom kraji. Jeho názov sa trošku podobá na meno pána Branka a obec, ktorá leží pod ním, má tiež niečo spoločné s jeho názvom. Na vaše správne odpovede počkáme do štvrtka 8. júla na emailovej adrese: povesti@rtvs.sk.

Pred týždňom sme sa vás pýtali na dva štíty Belianskych Tatier – Ždiarsku vidlu a Havran. Z vašich správnych odpovedí sme vyžrebovali Nicholaska a Claudinku Bottonových, ktorým blahoželáme k výhre.

Reprízu 98. časti seriálu „Bola raz jedna povesť...“ pripravili Ľuboš Machaj, Rozália Vlasková  a zvukový majster Peter Hájek. V príbehu o pánovi Brankovi ste určite spoznali Laca Keratu, Martina Kaprálika, Zuzanu Jurigovú-Kaprálikovú a Alfréda Swana.


Ilustrácia: Justus van den Nypoort (webumenia.sk)

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame