Bola raz jedna povesť - repríza (Horné Semerovce)

Bola raz jedna povesť - repríza (Horné Semerovce)

 O stratenej krčme a potrestanej chamtivosti

Bitka pri Moháči rozdelila Uhorsko, na Habsburskú monarchiu, Sedmohradské kniežatstvo a Osmanskú ríšu. Z Uhorska sa stala frontová línia medzi Osmanmi a Habsburgovcami, vláda Jagelovcov sa skončila. A skončil sa aj stredovek. Čo ešte prehra našej monarchie priniesla, sa dozviete v úvode ďalšej časti programu „Bola raz jedna povesť“.

Bola raz jedna povest 299 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ešte zopár pomôcok: Obec sa nachádza medzi Levicami a Šahami a známou je vďaka svojmu kostolu. Okrem toho v areáli obce chátra kaštieľ Wilczekovcov (kedysi centrum vzdelanosti), obklopený anglickým parkom. Správne odpovede nám posielajte do štvrtka 29. septembra na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk.

Minulú nedeľu sme sa vás pýtali na Turecký vrch pri obci Jablonové. A za túto správnu odpoveď výhru posielame Beátke a Krištofkovi Bolfovým. Blahoželáme.

Reprízu 299. časť programu „Bola raz jedna povesť...“ pre vás pripravili Zuzana Jurigová-Kapráliková, Ľuboš Machaj, Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Alfréd Swan, Zuzana Jurigová-Kapráliková, Laco Kerata, Martin Kaprálik, Tünde Lengyelová, Michal Bada a Rozália Vlasková.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame