Bola raz jedna povesť - 379. časť (Čeklísky hrad, Bernolákovo)

Bola raz jedna povesť - 379. časť (Čeklísky hrad, Bernolákovo)

 Ako hradná pani zachránila poddaných na úkor svojho hradu

O stretoch kultúr bude dnešná - 379. časť programu "Bola raz jedna povesť". Či už v Javorníkoch na severe alebo na juhu v Podunajskej nížine.

Bola raz jedna povest 379 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Takže, zopakujem súťažné otázky: Po kom je pomenovaná obec Bernolákovo? To bola tá jednoduchšia - a druhá otázka - čo sa vyrábalo v kartúnke, v manufaktúre, ktorú založila Mária Terézia?

Správne odpovede nám posielajte na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk do štvrtka 16.marca.
Za správnu odpoveď z minulého týždňa - že Orgoňova Kýčera stojí v pohorí Javorníky - si výhru tentoraz vyslúžili: Filip a Lucia Vojtekovci zo Sliača. Blahoželáme k výhre!

379. časť programu "Bola raz jedna povesť" pripravili autorka Zuzana Jurigová-Kapráliková, režisér Laco Kerata, redaktorka Rozália Vlasková a zvukoví majstri: Rudolf Fritzman a Michal Džadoň. Účinkovali: Alfréd Swan, Laco Kerata, Martin Kaprálik, Zuzana Jurigová-Kapráliková,Vladimír Bahna a Rozália Vlasková.

Samostatný príbeh 379. časti nášho seriálu si môžete vypočuť tu:

Bola raz jedna povest 379 - hrad Ceklis - samostatna povest Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Obrázok: Artur Mejer, Clemens Kohl – Kaštieľ v Bernolákove (Čeklís), 1800–1807, Galéria mesta Bratislavy, GMB, C 15957, https://www.webumenia.sk/dielo/SVK:GMB.C_15957

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame