Iracký Kurdistan – vďaka pomoci zo Slovenska tam majú pitnú vodu

Iracký Kurdistan – vďaka pomoci zo Slovenska tam majú pitnú vodu

Irak - krajina dlhé roky skúšaná rôznymi vojnovými konfliktmi. Aj to je dôvod, prečo tam so svojimi projektmi pôsobí Slovenská katolícka charita. Zameriava sa najmä na oblasť Kurdistanu, kam pravidelne od roku 2016 chodieva Hugo Gloss. Viac porozprával Eve Vasilovej.

Iracký Kurdistan 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zabezpečiť pitnú vodu pre obyvateľov Irackého Kurdistanu - to je cieľ Slovenskej katolíckej charity v tejto časti sveta. Vybudovali tam už 11 studní pre vyše 40 tisíc ľudí a bol pri tom aj manažér humanitárnej pomoci Hugo Gloss. Ako povedal Eve Vasilovej, hĺbiť studne v tamojších podmienkach nie je vôbec jednoduché.

Iracký Kurdistan 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O Irackom Kurdistane nám dnes rozpráva Hugo Gloss zo Slovenskej katolíckej charity. Život tam spoznáva najmä vďaka práci na projektoch tejto humanitárnej organizácie a priniesol si odtiaľ množstvo zážitkov. Medzi tie príjemné patrí napríklad tamojšia gastronómia a Evu Vasilovú zaujímalo, aké je jeho obľúbené jedlo.

Iracký Kurdistan 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

Detskí obyvatelia irackého Kurdistanu.JPG Hydina na predaj na obecnom trhu.JPG Interiér obchodného centra v mestu Duhok.JPG Checkpoint kurdských ozbrojených síl.JPG Nádvorie katedrály v Karakoši_Bagdéde.JPG Nadzemné vodné nádrže v obci Faysh Khabour.JPG Nápis _HELP US_ blízko mesta Sindžár.JPG Návšteva obce a identifikovanie potrieb miestnej komunity.JPG Panoráma kresťanského mesta Karakoš_Bagdéda.JPG Označený masový hrob blízky mesta Sindžár.JPG Pojazdný obchod s ovocím.JPG Nevybuchnutý mínomentný granát v blízkosti frontovej línie.JPG Proces hlĺbenia vrtu studne_1.JPG Proces hlĺbenia vrtu studne_2.JPG Ponuka alkoholu v malom obchode v jednej z obcí v irackom Kurdistane.JPG Spoločná fotka s tímom lokálneho partnera a starostom obce Faysh Khabour.JPG Stretnutie s miestnymi obyvateľmi_1.JPG Stretnutie s radou starších-rokovanie o studniach.JPG Stretnutie s miestnymi obyvateľmi_2.JPG Stretnutie so starostom obce.JPG Torty pri slávnostnom otvorení studní.JPG Tábor pre vnútorne vysídlené osoby z regiónu Sindžár_1.JPG Tábor pre vnútorne vysídlené osoby z regiónu Sindžár_2.JPG Typický iracký nápoj - čierny čaj s cukrom.JPG Vypálený kostol v meste Karakoš_Bagdéda.png Vypálená katedrála v kresťanskom meste Karakoš_Bagdéda.JPG Účtovný doklad za natankovanie benzínu.JPG Zničená ulica mesta Sindžár_1.JPG Zničená ulica mesta Sindžár_2.JPG Zničený kresťanský chrám v meste Sindžár.JPG
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Slovenská katolícka charita

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame