Zaujímavosti svadobných obradov vo svete

Zaujímavosti svadobných obradov vo svete

Keďže korona opatrenia sa u nás aj v mnohých ďalších krajinách postupne uvoľňujú, prichádza čas aj na svadby, ktoré mnohé páry pre doterajšie obmedzenia doteraz odkladali. Samozrejme aj v tomto smere existuje vo svete veľa zaujímavostí a práve o nich budeme hovoriť dnes. Čo všetko sa spája napríklad s tradičným hinduistickým svadobným obradom, porozprával Eve Vasilovej odborník na indickú kultúru z Filozofickej fakulty Univerzity Komenského Dušan Deák.

Svadobné rituály 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Rádiu Slovensko dnes hovoríme o rôznych zaujímavostiach svadobných obradov vo svete a svoje pravidlá majú samozrejme aj tie moslimské. A sobáše týchto ľudí v súčasnosti ovplyvňuje korona pandémia, ale navyše niekedy do nich zasahuje aj politická situácia. Svoju skúsenosť s tým má Jasmina Romhin – palestínčanka, ktorej rodina pochádza z Izraela a už 13 rokov žije na Slovensku. Vydávala sa na jar tohto roku, ale ako povedala Eve Vasilovej, nebolo to jednoduché.

Svadobné rituály 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zaujímavosti svadobných obradov vo svete spoznávame dnes a teraz ideme do Kolumbie. Práve odtiaľ pochádza Castor Sanchez, ktorý na Slovensku žije už 37 rokov, ale keď sa dá, tak do svojej rodnej krajiny stále chodieva. Keďže Kolumbijčania sú väčšinou kresťania katolíci, svadby majú buď v kostole alebo na úrade. Viac aj o tom povedal Eve Vasilovej.

Svadobné rituály 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


wedding-5821103_960_720.jpg

Foto: PIXABAY/MagicalBrushes


bedouin-woman-174415_960_720.jpg

Foto: PIXABAY/stux


girl-1505407_960_720.jpg

Foto: PIXABAY/AdinaVoicu

Autorka: Eva Vasilová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame