Brazília – krajina samby, karnevalov a bubeníkov

Brazília – krajina samby, karnevalov a bubeníkov

O Brazílii nám už rozprávali viacerí cestovatelia, ale hudobník a najmä bubeník si z tejto juhoamerickej krajiny prinesie aj úplne iné zážitky. Igor Holka z Nitry tam bol po prvý krát v roku 2007 a vybral sa do mesta Porto Allegre – prečo práve tam, povedal Eve Vasilovej.

Brazília 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O svojich zážitkoch z Brazílie nám dnes rozpráva slovenský  perkusionista Igor Holka – zakladateľ Bubnovej show Campana Batucada (kampana batukada). Najmä za hudobníckymi skúsenosťami cestoval nielen do Južnej Ameriky, ale aj do Afriky, a tak Evu Vasilovú zaujímalo, či sú rozdiely napríklad v štýle hry na tieto nástroje na týchto kontinentoch.

Brazília 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Samba, karnevaly a sprievody bubeníkov – aj takáto je Brazília ako ju už veľakrát zažil hudobník Igor Holka. Podobnú atmosféru chce vytvoriť aj v Nitre na budúci piatok a sobotu na festivale Campana fest, kde sa predstaví nielen on a bubeníci z jeho skupiny, ale aj mnohí ďalší umelci. Ako povedal Eve Vasilovej, veľkou inšpiráciou preňho bola aj návšteva brazílskeho mesta Rio de Janeiro.

Brazília 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


igor holka-sro-slovenský rozhlas (2).jpg

igor holka-sro-slovenský rozhlas (1).jpg

Snímky vo fotogalérii sú z osobného archívu Igora Holku z Nitry.


Galéria

brazilia-salvador da bahia-igor-holka-tambores-do-mundo-pelourinho-carnaval-karneval-brazil.JPG igor-holka-bubnova-show-brazilia-brazil-tambores-do-mundo-bubny-sveta-salvador-da-bahia-brasil-prvy-slovak-na-karnevale.jpg brasil 2011-igor-holka-salvador-da-bahia-curuzu.JPG sao paulo-carnaval 2018-peruche-igor holka.jpg igor holka-pelourinho 2018-carnaval-brasil.jpg igor holka-rio de janeiro 2018-sambodrom-oliver beer-michal drienovsky.jpg tambores do mundo-salvador da bahia-brazil (1).jpg tambores do mundo-salvador da bahia-brazil (2).jpg igor holka-tambores do mundo-curuzu-salvador da bahia 2018-brasil.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: os. archív Igora Holku

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame