Chevroletom svetom – 11 krajín za 2 mesiace

Chevroletom svetom – 11 krajín za 2 mesiace

Aj dnes sa s Rádiom Slovensko vyberieme do sveta, hoci tentoraz cieľom nebude jedna krajina, ale skôr cesta samotná.

Chevroletom svetom – to je cestovateľský projekt Barbory a Vladimíra Rekšákovcov. Ako dopravný prostriedok na svoje putovanie po 11-tich – najmä postsovietskych - krajinách, si  vybrali starú dodávku. Ako zistila Eva Vasilová, pred cestou museli toto auto poriadne prerobiť:

Cestokino: Chevroletom svetom 1/3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


17.000 kilometrov a 11 krajín za dva mesiace. To je dobrodružstvo, o ktorom nám dnes rozprávajú manželia Barbora a Vladimír Rekšákovci z Banskej Bystrice. Práve z tohto mesta vyrazili cez Turecko do Gruzínska a Evu Vasilovú zaujímalo, ako ich 23-ročná dodávka zvládla tamojšie hory v oblasti Svaneti:

Cestokino: Chevroletom svetom 2/3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Azerbajdžan – to je jedna z krajín, ktorú počas svojho dvojmesačného putovania navštívili Barbora a Vladimír Rekšákovci. Namierili si to aj do tamojšieho hlavného mesta a ako povedali Eve Vasilovej, Baku je doslova prepych uprostred púšte.

Cestokino: Chevroletom svetom 3/3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Rekšákovci si z tejto cesty priniesli aj ďalšie zaujímavé zážitky – napríklad z Turkmenistanu a Uzbekistanu, a tak o nich nám porozprávajú o týždeň. No a ak si kliknete na náš web rtvs.sk, radio slovensko, cestovateľské kino, môžete si pozrieť aj forografie z krajín, po ktorých sme s nimi cestovali dnes.






Galéria

auto-zvonka.jpg auto-vnutro.JPG lod-1.jpg lod.jpg lod-2.jpg kazbegi-2.jpg rača.jpg qobustan.jpg turecko-juzne-pobrezie.jpg turecko-veli.jpg alat-1.jpg alat-2.jpg baku.jpg baku-den.jpg baku-noc.jpg gruzinsko-horz.jpg gruzinsko-ushguli.jpg gruzinsko-zapadnutie-1.jpg gruzinsko-zapadnutie-2.jpg kazbegi-1.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: os. archív B. a V. Rekšákovcov

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame