Chevroletom svetom – 11 krajín za 2 mesiace II.

Chevroletom svetom – 11 krajín za 2 mesiace II.

17 tisíc kilometrov a 11 krajín za dva mesiace na 23-ročnej upravenej dodávke. To je dobrodružstvo, o ktorom nám už pred týždňom rozprávali manželia Barbora a Vladimír Rekšákovci z Banskej Bystrice. Zážitkov z tejto cesty si priniesli naozaj neúrekom, a tak dnes nám povedia o tých ďalších - napríklad z Turkmenistanu. Ako sa dozvedela Eva Vasilová, pred vstupom do tejto krajiny si museli vybaviť víza:

Cestokino: Chevroletom svetom II. 1/3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Chevroletom svetom - čiže spoznávanie iných krajín na starej upravenej dodávke - to je cestovateľský projekt Barbory a Vladimíra Rekšákovcov. Cez Turecko, Gruzínsko a Azerbajdžan sa cez Kaspické more dostali do Turkmenistanu. Ako povedali Eve Vasilovej, tam museli platiť napríklad akýsi turistický poplatok za benzín:

Cestokino: Chevroletom svetom II. 2/3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Aralské jazero - kedysi štvrtá najväčšia vnútrozemská plocha, ktorá sa za posledných 60 rokov zmenšila na pätinu. A aj napriek rôznym opatreniam, budúcnosť tohto jazera je neistá. Aj preto ho väčšina cestovateľov, ktorí navštívia Uzbekistan, chce vidieť na vlastné oči. Kým sa ešte je na čo pozerať. Na svojej upravenej dodávke sa tam vybrali aj manželia Barbora a Vladimír Rekšákovci a o svojich zážitkoch aj odtiaľ porozprávali Eve Vasilovej:

Cestokino: Chevroletom svetom II. 3/3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



 

Galéria

Aral-cesta_1.jpg Aral.jpg Aral_2.jpg Aral-cesta_2.jpg Aral-vraky.jpg Aschabad_1.jpg Aschabad_2.jpg Aschabad-studentky.jpg Buchara_1.jpg Buchara_2.jpg Darvaza_1.jpg Darvaza_2.jpg Chiva_1.jpg Chiva_2.jpg Chiva_3.jpg Chiva-najvyssi minaret.jpg pevnost.jpg Samarkand_1.jpg Samarkand_2.jpg Samarkand_3.jpg Samarkand_4.jpg Sarmish-say_1.jpg Sarmish-say_2.jpg Sarmish-say_3.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: os. archív B. a V. Rekšákovcov

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame