USA – zaujímavosti zo života v štáte Delaware

USA – zaujímavosti zo života v štáte Delaware

Dnes sa spolu vyberieme do Spojených štátov amerických, konkrétne do štátu Delaware na východnom pobreží tejto krajiny. Práve tam 10 rokov žila pôvodom Prešovčanka Martina Gogová. Po ukončení štúdia na Slovensku bolo jej cieľom pokračovať na tamojšej univerzite a napokon v tejto časti sveta ostala aj pracovať. Ako povedala Eve Vasilovej, Delaware je jeden z najmenších štátov USA:

Delaware - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Delaware, jeden zo štátov USA spoznávame dnes s Martinou Gogovou, ktorá tam študovala aj pracovala. Dnes pôsobí na Slovensku na manažérskom poste v jednej z najväčších amerických firiem, Ako povedala Eve Vasilovej, Delaware má zaujímavú históriu, napríklad patrí medzi zakladajúce štáty. Ústavu USA ratifikoval ako prvý 7. decembra 1787. Nielen s jeho minulosťou, ale aj súčasnosťou sú spojené niektoré významné mená:

Delaware - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O živote v štáte Delaware v USA nám dnes rozpráva Martina Gogová, ktorá tam študovala a pracovala, a tak pozná mnohé zaujímavosti tamojšieho života. Napríklad, že práve tam má sídlo obrovské množstvo firiem a spoločností. Prečo je to tak, povedala opäť Eve Vasilovej:

Delaware - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

IMG_2092.JPG IMG_8347.jpg IMG_2090.JPG IMG_8357.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Martina G.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame