Irak a Sýria – krajiny, kde pomáha Slovenská katolícka charita

Irak a Sýria – krajiny, kde pomáha Slovenská katolícka charita

Irak a Sýria - krajiny postihnuté dlhoročnými ozbrojenými konfliktmi. Preto aj tam so svojimi projektmi pôsobí Slovenská katolícka charita. Zameriava sa na oblasti, ktoré spravujú Kurdi, a tak v Iraku podporuje napríklad zásobovanie pitnou vodu. Vybudovali tam už 15 studní a plánujú ďalšie a aj kvôli týmto projektom tam od roku 2016 chodieva Hugo Gloss. V Irackom Kurdistane bol aj pred mesiacom a tak Evu Vasilovú zaujímalo, či tam v bežnom živote cítiť nejaké protipandemické opatrenia:

102110231709;Vasilova;Irak;Sýria;1 MP3_ Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O svojich zážitkoch a skúsenostiach zo svojej nedávnej cesty do Iraku a Sýrie nám dnes rozpráva Hugo Gloss zo Slovenskej katolíckej charity. Do týchto krajín chodieva pravidelne ako manažér humanitárnej pomoci a tentoraz navštívil obe naraz. Ako povedal Eve Vasilovej, zaujímavý bol napríklad presun z Irackého Kurdistanu do Sýrie:

102110231717;Vasilova;Irak;Syria;2 MP3_ Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Iracký Kurdistan a Autonómna administratíva Severu a Východu Sýrie, ktorú spravujú Kurdi. O týchto častiach sveta nám dnes rozpráva Hugo Gloss zo Slovenskej katolíckej charity. Obe krajiny navštívil v septembri, a tak videl aj obrovské rozdiely v ich ekonomickej úrovni. Viac aj o tom povedal Eve Vasilovej:

102110231724;Vasilova;Irak;Syria;3 MP3_ Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


O Iraku a Sýrii nám dnes rozprával Hugo Gloss.


Galéria

Interiér obchodného centra v mestu Duhok.JPG Hlavné námestie v Erbile, Irak.JPG Bežný pohľad na oddych na uliciach v irackých obciach.JPG Deti pri návrate zo školy.JPG Jezídsky cintorín, Sýria.JPG Kurz make-up, Sýria.jpeg Jezídsky chrám.JPG Klasický čierny čaj.JPG Krájanie torty pri slávnostnom otvorení studne.JPG Ochutnávnie vody po slávnostnom otvorení studne.JPG Opustená ulica, Sýria_1.JPG Opustená ulica, Sýria_2.JPG Pán pekár a jeho pekáreň, Sýria_1.JPG Príprava valentínskych pozdravov v rodinnom centre, Sýria.JPG Pán pekár a jeho pekáreň, Sýria_2.JPG Servírovanie kávy.JPG Tanečný kurz pre deti, Sýria.JPG Stretnutie s p. Sulejmanom, ktorý ušiel s rodinou pred Daesh.JPG Studňa postavená vďaka dotácii Slovenskej agentúry pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu v obci Hasan Ava, Ira Ťažobné zariadenie na ropu, Sýria.JPG Tím lokálneho partnera Shingala Azad a Slovenskej katolíckej charity, zástupcu ambasády SR a miestnymi obyvateľmi pr
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Hugo Gloss

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame