Čína – zaujímavosti hornatej oblasti Jun-nan

Čína – zaujímavosti hornatej oblasti Jun-nan

Väčšina cestovateľov, ktorí sa vyberú do Číny, chcú vidieť najmä najznámejšie tamojšie lákadlá  ako napríklad Veľký čínsky múr, hlinenú armádu a podobne. Manželský a cestovateľský pár Zuzana a Ondrej Brichtovci si to však nasmerovali do oblasti Jun-nan. Ako povedali Eve Vasilovej, cesta tam bola tak trochu adrenalínová:

Čína – zaujímavosti hornatej oblasti Jun-nan - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Má rozlohu 394 tisíc kilometrov štvorcových a žije tam vyše 45 miliónov obyvateľov – hornatú provinciu Jun-nan v Číne spoznávame dnes so Zuzanou a Ondrejom Brichtovcami. Jedno z miest, kam sa vybrali bola Shangri-la – sídlo tibetskej autonómnej prefektúry Diqing, a tak mohli vidieť mnohé tamojšie paradoxy:

Čína – zaujímavosti hornatej oblasti Jun-nan - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Provincia Jun-nan v Číne má viaceré prírodné zaujímavosti – napríklad pretekajú ňou tri z najväčších ázijských riek, ktoré sú tu od seba vzdialené len niekoľko desiatok kilometrov. Aj preto je to Chránená oblasť troch paralelných riek, zapísaná do zoznamu svetového prírodného dedičstva UNESCO. Zuzana a Ondrej Brichtovci sa tam vybrali najmä do hôr a ako povedali Eve Vasilovej, užiť si chceli ich divočinu:

Čína – zaujímavosti hornatej oblasti Jun-nan - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

kanon skakajuceho tygra - pekna priroda.jpg litiang 2.JPG kamery.jpg kuraci chram.JPG litiang - betonova strecha.JPG litiang strechy.JPG litiang zastup ludi.JPG litiang.JPG odpadky.JPG po odpadnuti pri vystupe.jpg posvatny vodopad.jpg ranny ritual.JPG shongzalin - najlepsie miesto na fotku.JPG shongzalin.JPG sochy.jpg vystup na sneznu horu.jpg tance.jpg vodopad ritual.jpg Yubeng pekny vyhlad.JPG Yubeng - vystavba dlazdenej cesty.JPG
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Brichtovci

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame