Uganda – Veľká noc v africkej krajine, kde pomáha aj Slovenská katolícka charita

Uganda – Veľká noc v africkej krajine, kde pomáha aj Slovenská katolícka charita

Pôstna krabička – to je kampaň a zároveň finančná zbierka, ktorú vždy pred Veľkou nocou spúšťa Slovenská katolícka charita. Tentoraz sa zameriava na Ugandu – africkú krajinu – jednu z najchudobnejších na svete. Práve tam ako dobrovoľník pracoval Ľudovít Haizer. Pôsobil na severe Ugandy v oblasti Adjumani, ktorej centrom je mesto s rovnakým názvom, ale viac o tejto časti sveta porozprával Eve Vasilovej:

Uganda – Veľká noc v africkej krajine - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O africkej Ugande nám dnes rozpráva Ľudovít Haizer, ktorý tam počas uplynulého roka pracoval ako dobrovoľník Slovenskej katolíckej charity. Žil a pôsobil na severe tejto krajiny v dedinke Unna, kde pomáhal najmä v Centre pre HIV pozitívne deti. Niekedy bol pre nich aj učiteľom a Eve Vasilovej porozprával aj o tom, v akých podmienkach sa tamojší školáci učia:

Uganda – Veľká noc v africkej krajine - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Uganda – krajina vo východnej Afrike s počtom obyvateľov okolo 40 miliónov. Vyše 65 % z nich sa hlási ku kresťanstvu, a tak medzi tamojšie oslavované sviatky patrí aj Veľká noc. Zažil ju aj Ľudovít Haizer, ktorý tam pracoval ako dobrovoľník Slovenskej katolícke charity a ako povedal Eve Vasilovej, modlitba je v Ugande naozaj každodennou súčasťou života:

Uganda – Veľká noc v africkej krajine - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Chlapci pri kríži v centre Gift of Love .jpg

Galéria

Velkonočná nedeľa .jpg Rozdávanie školských pomôcok.JPG Chlapci pri kríži v centre Gift of Love .jpg Chlapci z centra Gift of Love.jpg Kidepo - Národný park.jpg Kampala.jpg Kostol+Fara.jpg Krížová cesta.jpg Palmova nedela (vstup).jpg Palmová nedela.jpg Postna krabička Anna 1.jpg Postna krabička Anna 2.jpg Postna krabička Anna 3.jpg Krst počas Bielej soboty 1 .jpg Krst počas Bielej soboty 2.jpg Dom typicky v UG.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Ľudovít Haizer

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame