Čína – život v priemyselnej oblasti plnej smogu

Čína – život v priemyselnej oblasti plnej smogu

O Číne nám už rozprávalo viacero cestovateľov aj ľudí, ktorí v tejto obrovskej krajine pôsobili a dnes sa tam vrátime spolu s automobilovou dizajnérkou Tamarou Lesnou. Pôvodne pracovala v známom talianskom dizajnérskom štúdiu. Ako a prečo sa pred pár rokmi presťahovala do oblasti v strede Číny – porozprávala Eve Vasilovej.

Čína – život v priemyselnej oblasti plnej smogu - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O živote v jednom z priemyselných miest v strede Číny nám dnes rozpráva Tamara Lesná. Pôsobila tam takmer 4 a pol roka a tak zažila všetky tamojšie ročné obdobia. Ako povedala Eve Vasilovej, príjemná tam nebola ani zima ani leto.

Čína – život v priemyselnej oblasti plnej smogu - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Mesto zahalené do takmer neustálej hmly a smogu, kde sa nedá ani poprechádzať ani sa previezť na bicykli. Taký je  Nan-čchang, o ktorom nám dnes rozpráva Tamara Lesná. Jej skúsenosti z tejto časti Číny ju po návrate domov inšpirovali k ráznej zmene a v súčasnosti pracuje v Slovenskej inšpekcii životného prostredia. Ale ostaňme ešte na chvíľu v jej spomienkach. Keďže tam bola práve v čase, keď Čína prijala zákaz fajčenia v interiéri, Evu Vasilovú zaujímalo, či to aj dodržiavali.

Čína – život v priemyselnej oblasti plnej smogu - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

city-1366580_960_720.jpg riverside-2340154_960_720.jpg temple-of-heaven-1721193_960_720.jpg temple-of-heaven-1721192_960_720.jpg temple-of-heaven-1721190_960_720.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: PIXABAY/renwoxing, Edwardxuyiming

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame