Albánsko – zaujímavosti prírody a života v tamojších horách (2. časť)

Albánsko – zaujímavosti prírody a života v tamojších horách (2. časť)

Pohorie Prokletje, ktorého najväčšia časť leží v Albánsku – to je cestovateľská srdcová záležitosť pre Ondreja Kameniara. O svojich zážitkoch z tejto krajiny nám rozprával už pred týždňom a dnes sa dozvieme o ďalších. Aj s kamarátmi tam najčastejšie nocuje len tak vo voľnej prírode alebo v stane. Počas jari však v tamojších výškach ešte kraľuje sneh. A tak Evu Vasilovú zaujímalo ako to riešia v takýchto podmienkach:

Albánsko - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


O zaujímavostiach prírody a života v albánskych horách nám dnes rozpráva Ondrej Kameniar. Do tejto časti sveta chodieva už 10 rokov, a tak má možnosť vidieť ako sa to tam mení – neraz k horšiemu. Ako povedal Eve Vasilovej, príkladom z jeho pohľadu ekológa môže byť priehrada Koman s rozlohou vyše 70 kilometrov štvorcových.

Albánsko - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ondrej Kameniar cestuje po svete najmä za unikátnou prírodou a presne takú našiel aj v pohorí Prokletje v Albánsku, o ktorom nám rozpráva. Bol tam už 6 krát a jedna z jeho výprav sa spájala aj s prácou, pretože s Českou zemědelskou univerzitou v Prahe spolupracuje na projekte výskumu tamojších pralesov. Viac aj o tom povedal Eve Vasilovej:

Albánsko - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

11.jpg

Galéria

5.jpg 3.jpg 2.jpg 1.jpg 4.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 14.jpg 17.jpg 13.jpg 18.jpg 15.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg 19.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg 24.jpg 28.jpg 32.jpg 29.jpg 30.jpg 31.jpg 33.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Ondrej Kameniar

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame