Gruzinsko – archeologické a etnografické zaujímavosti

Gruzinsko – archeologické a etnografické zaujímavosti

Dnes sa prenesieme nielen v priestore, ale aj v čase. Vyberieme sa totiž na miesta archeologických výskumov v Gruzínsku. Historik Pavol Croft 10 mesiacov žil v tejto krajine, aby spoznal najmä jej kultúru a dejiny. A hoci býval v hlavnom meste Tbilisi, veľa času strávil na tamojších historických náleziskách. Ako k tomu prišlo porozprával Eve Vasilovej.

Gruzinsko - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


O svojich zážitkoch z Gruzínska nám dnes rozpráva historik Pavol Croft, ktorý pôsobil najmä v južnej časti tejto krajiny a spoznal aj mnohé tamojšie zvyky a tradície. Ako povedal Eve Vasilovje, miestni ľudia pre svoje bábätká nepoužívali plienky, ale akýsi drevený nástroj.

Gruzinsko - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zaujímavosti Gruzínska spoznávame s historikom Pavlom Croftom, ktorý tam pôsobil na archeologických vykopávkach a Evu Vasilovú zaujímalo, ako sa žije v takejto výskumníckej komunite:

Gruzinsko - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

03. stolovanie hachapuri.jpeg 01. dmanisi lebka.jpg 04. stolovanie khinkali.jpeg 02. dmanisi lebka.JPEG 05. stolovanie.JPEG 06. archeologia.JPEG 07. archeologia.JPEG 08. archeologia.JPEG 09.archeologia.JPEG 11. archeologia sklad.JPEG 10. archeologia - labak.JPEG 12. archeologia - experimentalny kutik.JPEG 13. archeologia vzdelavacie centrum.JPEG 14. archeologia okolie.JPEG 19. historicka koliska.JPEG 15. archeologia (nalavo je baza).JPEG 16. vyroba vina.JPG 18. stepantsminda - kostol a hora kazbeg.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Pavol Croft

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame