Pakistan – na vlastnú päsť po moslimskej krajine, ktorá nie je celkom bezpečná

Pakistan – na vlastnú päsť po moslimskej krajine, ktorá nie je celkom bezpečná

Piaty najľudnatejší štát sveta – takýto prívlastok má Pakistan, v ktorom žije 229 miliónov obyvateľov. Nachádza sa v južnej Ázii a nepatrí medzi tie najbezpečnejšie. Dôkazom je nedávny samovražedný bombový útok na mešitu v Péšaváre. Práve po tejto moslimskej krajine v novembri minulého roka na vlastnú päsť cestoval Tomáš Pastierik. Začal v tamojšom najväčšom meste Karáčí, ktoré bolo do roku 1969 hlavným mestom Pakistanu. Ako povedal Eve Vasilovej, práve tam zažil prvý kultúrny šok:

Pakistan – na vlastnú päsť po moslimskej krajine, ktorá nie je celkom bezpečná Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

01-Pakistan-Karachi.JPG

Galéria

01-Pakistan-Karachi.JPG 03-Pakistan-Karachi.JPG 02-Pakistan-Karachi.JPG 08-Pakistan-Sehwan-v pozadí sufijska mešita.JPG 09-Pakistan-Lahore.JPG 10-Rado,ja,Michal-Pakistan.JPG 12-Pakistan-Lahore.JPG 11-Pakistan-Lahore-Badišahova mešita.JPG 14_Pakistan-Wagah Border.JPG 13-Pakistan-Wagah Border.JPG 15-Pakistan-Wagah Border.JPG 16-Pakistan-Wagah Border.JPG Karachi-centrum.JPG Sehwan-Sufi derviš.JPG Karachi-centrum2.JPG Sehwan-sufi ceremony.JPG Sehwan-svätyňa.JPG Sehwan-v svätyni.JPG Wagah Border s Češkou a Pakistancami.JPG
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Tomáš Pastieri

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame