Dobrá adresa môže byť aj v strede kruhového objazdu

Dobrá adresa môže byť aj v strede kruhového objazdu

Nechcete žiť na samote ale pritom nechcete mať ani susedov? – nech sa páči, presťahujte sa do stredu kruhového objazdu. Ide to - Rado Tomeš nám povie viac:

Euroskop 4.2.2023 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V severnom Walese leží  mesto Denbigh  – je to krásne starobylé mestečko z 13. storočia, ktoré je okrem svojej histórie známe aj malebným okolím. Pred viac ako polstoročím sa tam presťahovali Howatsonovci, na konci mesta si založili farmu. Po 20-tich rokoch ich úrady chceli vysťahovať, na mieste ich farmy mal totiž vyrásť kruhový objazd. Keďže sa rodina odmietla vysťahovať a kruhový objazd bol pre mesto mimoriadne dôležitý, postavili ho okolo domu. A ako vyzerá rodinný život v strede kruhového objazdu? Pohodlne -  manželia sa nesťažujú. Objazd je veľký, ostala im farma aj pozemok okolo nej, na kruhový objazd majú príjazdovú cestu, dopravný hluk k nim dolieha len počas špičky a navyše nemajú žiadnych susedov. Netradičná adresa  farmy Howatsonovci  je veľký výzva len pre poštových kuriérov.

V severnom Taliansku mali policajný poplach. Od pondelka usilovne pátrajú po mafiánovi Massimilianovi Sesitovi. Je to nájomný vrah obávaného klanu  Ndranghety. Jeho útek z väzenia nebol ako z filmového trháku. Mafiána prepustili  pred dvomi týždňami po tom, čo si odpykával trest za dvojnásobnú vraždu. Zvyšok si mal odsedieť v domácom väzení. Mafián však deaktivoval svoj členkový elektronický náramok ešte predtým ako prekročil prah svojho domu v Pero. Sesito je  nebezpečný zločinec, ktorý v roku 1991 zastrelil policajta a pred desiatimi rokmi aj svojho šéfa Vincenza Femiu. Ďalšie vraždy mu prokuratúra nedokázala. Po mafiánovi vyhlásila polícia celoštátne pátranie.

Tento rok mal v Prahe a v Budapešti koncertovať slávny rocker, britský hudobník Ozzy Osbourne. Zo zdravotných dôvodov svoje turné niekoľkokrát posunul a teraz už aj definitívne zrušil. Spevák mal pred štyrmi rokmi vážnu dopravnú nehodu pri ktorej si poranil chrbticu.  Odvtedy sa nevie dať do takej formy, aby mohol absolvovať európske turné. Na svojej stránke Ozzy Osbourne napísal, že je to jedna z najťažších vecí, ktorú musel svojim fanúšikom oznámiť. 74 ročný rocker naznačil, že je dosť možné, že na turné už nikdy nevyrazí. Jeho tím však naďalej hľadá možnosti, ako by mohol koncertovať a pritom sa nepresúvať z miesta na miesto.

Autorka: Barbara Štubňová; Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame