Rádiovíkend 30. 1. 2021 - pozvánky

Rádiovíkend 30. 1. 2021 - pozvánky

Individuálne zimné športy, ako sú beh na lyžiach či skialpinizmus, nachádzajú na Liptove v čase pandémie nového koronavírusu čoraz viac priaznivcov. Bežkárske trasy vznikajú v okolí mnohých liptovských dedín s dostatkom snehu. Niekde ich športoví nadšenci vytvárajú sami, inde samosprávy nakúpili stopovač a trasu robia s pomocou stroja. Úspech majú aj prechádzky v zimnej prírode a sánkovačky. Pokračuje Katarína Šarafínová.

Pozvánky 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Mesto Žarnovica vyhlásilo súťaž o najkrajšiu zimnú fotografiu určenú pre neprofesionálnych fotografov. Svoje fotografie môžete prihlásiť do 7. februára v dvoch súťažných kategóriách. Súťažné fotografie budú zverejnené na sociálnej sieti, kde o víťazoch rozhodne v online hlasovaní verejnosť. Jednu fotografiu ocení i odborná porota. Vyhodnotenie súťaže mesto zverejní Žarnovica 26. februára.

Fotograf Gabriel Antal pripravuje od pondelka 1. februára online cestovateľskú prednášku...

Pozvánky 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zrúcaniny hradu Korlátka, ktoré sa nachádzajú nad obcou Cerová v okrese Senica, sú prístupné verejnosti aj počas zimných mesiacov. V súčasnosti stúpa záujem o zrúcaniny ako turistickú atrakciu. Je z nej výhľad na okolité obce a aj na samotné mesto Senica. Z úpätia, na ktorom stojí veža hradu, sa otvára výhľad na prvé veterné vrtule, ktoré boli postavené na Slovensku. Pod hradom neďaleko parkoviska je postavená rozhľadňa a aj miesto na odpočinok. O hrade povie viac historik Richard Keračík.

Pozvánky 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


IMG_20210125_115520.jpg

PANO_20210125_114629.jpg

Autor a foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame