Rádiovíkend 3. 4. 2021 - pozvánky

Rádiovíkend 3. 4. 2021 - pozvánky

Prosíme, sledujte protipandemické opatrenia, ktoré určujú, kde môžeme a kde nemôžeme prekračovať hranice okresov a za akých podmienok.

--

Veľkonočná prechádzka nad Telgártom

Veľkonočnú prechádzku si môžete urobiť nad Telgártom na Horehroní. Priamo z obce sa dolinou potoka Zubrovica po značke (ktorá vedie po lesnej cesta) dostanete ku Kapličke. Tak sa volá miesto, kde vyviera prameň a nad ním je postavená drevená kaplnka, venovaná Panne Márii. Veriaci sa tam stretávajú pri modlitbách a turisti sa zastavia pre dúšok dobrej vody. Vedľa nájdete aj tabuľku s poetickým textom o dreve, ktorý tiež nabáda k zamysleniu. Z Telgártu je to krátka polhodinová prechádzka.

--

Zlaté kohúty nad Trnavou

V meste málokedy zdvihneme hlavu k oblohe. Ale v Trnave sa to oplatí: hore uvidíte zlaté kohúty. Každý z nich má 450 rokov a nájdete ich na vrchole veží Baziliky sv. Mikuláša, ktoré sú najvyššie v meste. Veže ukrývajú 3 zvony: Najväčší je zvon sv. Mikuláša, ktorý váži cca 3,5 ton a patrí medzi prvých deväť najťažších zvonov na Slovensku. Druhým je zvon sv. Štefana, ktorý je najstarším funkčným zvonom na západnom Slovensku. Trojicu zvonov dopĺňa zvon sv. Barbory.

--

Prechádzka na kalvárie na Horehroní

V čase veľkonočnom možno vyhľadávate miesta pokoja a oddychu. Máme pre Vás dva tipy na kalvárie na Horehroní. Začneme v obci Šumiac, viac povie Jarmila Oceľová z OOCR Región Horehronie.

Pozvánka Sumiac Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


--

Aj nad mestom Brezno nájdete kalváriu, povie o nej Miroslava Švantnerová z Turistickej informačnej kancelárie Brezno.

Pozvánka Brezno kalvária Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


--

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody (aj virtuálne). Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.

Autor a foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame