Rádiovíkend 21. 8. 2021 - pozvánky

Rádiovíkend 21. 8. 2021 - pozvánky

22. 8.

Turisticko-vzdelávacia exkurzia Dolný vrch vtedy a teraz

... sa koná zajtra. Sedemnásť kilometrov dlhý masív budí u pozorovateľov obdiv a prebúdza túžbu zistiť, čo sa nachádza tam hore, keď človek vystúpi po starých úvozoch a uhliarskych chodníkoch až na hranu planiny. Vydajte sa krížom-krasom preskúmať túto málo známu planinu. Spolu so sprievodcom - speleológom sa vydáte Lesom mŕtvych obrov k priepastiam a jaskyniam. Výstup na planinu, ale hlavne zostup bude strmý. Stretnete sa o 9:00 v Jablonove nad Turňou pri potravinách.

--

28.8.

Mimoriadna jazda historickým vlakom

Na trase Zvolen - Lučenec - Kalonda bude pre vás budúcu sobotu pripravená mimoriadna jazda historickým vlakom. Vypravia ho pri príležitosti 125. výročia trate. Odchod zo Zvolena je o 08:00 a z Lučenca o 09:50. Príchod do Kalondy je o 10:08. Budú mať pre vás aj bohatý sprievodný program. V Lučenci hodovanie, návštevy Mestského múzea, Synagógy, Novohradskéhomúzea a galérie, cyklistický náučný chodník na Málinec. V Kalonde piknik v parku, požičanie bicyklov, kanoe alebo člna na vodnom diele, tiež náučný chodník ochrany prírody, cyklistický náučný chodník do Lučenca a prezentáciu historických vozidiel Veterán klubu Lučenec.

--

29. 8.

30. ročník výstupu na Pravnáč v Chočských vrchoch

... sa koná na budúci týždeň v nedeľu. Zraz na vrchole bude o 11:00. Odchod mimoriadneho autobusu je zo železničnej stanice v Ružomberku o 7:45 a z Liptovskej Teplej o 8:00.

--

Cyklomaratón Čarnohurec

... bude budúcu nedeľu so začiatkom o 10.00. Pretekári spoznajú krásy Levočských vrchov. Súčasťou je aj detský Čarnohurček.

--

Krížom krážom osadami Krásna nad Kysucou

... podujatie, ktoré bude 4. septembra. Viac o ňom povie Jaroslav Pagáč.

Osadami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

Interaktívna galéria v Tatrách

V Tatranskej Polianke nájdete nevšednú galériu. Viac o nej povie sprievodca Samuel Ivančák

Tatranská Polianka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Autor a foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame