Rádiovíkend 11.9.2021 - pozvánky

Rádiovíkend 11.9.2021 - pozvánky

SOBOTA 11.09.2021

Komentovaná prehliadka na Pustom hrade vo Zvolene

... na vás čaká dnes od desiatej. Budete mať príležitosť vyskúšať si prácu archeológa. Na novom hradnom Archeopieskovisku si budete môcť sami vykopať repliku denára panovníka Bela IV. a nechať si ju na pamiatku. O denároch, histórii hradu a jeho tajomstvách vám na prehliadke porozpráva archeológ Ján Beljak.

--

Preteky cyklistických legiend i Košeckého memoriál

... sa začína dnes o 15:00 v Trenčianskych Tepliciach, ktoré žijú tento rok storočnicou športu. Športovať sa bude na Kúpeľnom námestí. Vítané sú deti, pre ktoré pripravujú viacero športových aktivít a súťaží, skákací hrad či maľovanie na tvár.

--

Slnko na skalách

... je názov tradičného festivalu, ktorý pripravujú na Slnečných skalách pri Porúbke. Viac o dnešnom programe povie spoluorganizátor Libor Štípala.

Slnko na skalách Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zajtra o 12:00 bude pripravená omša pre všetkých, ktorí zahynuli v horách.

--

NEDEĽA 12.09.2021

Deň dreva

V Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke bude zajtra deň dreva. Od 12:00 do 15:30 si budete môcť pozrieť v jednotlivých usadlostiach prezentáciu rôznej práce s drevom. Na lúke pri základom kameni budú lúpať kôru z dreva pomocou škrabákov a obojručných nožov tzv. poriezov. V ďalšej usadlosti zasa uvidia majstrov tesárov pri kresaní trámov z dreva, ale dozvedia sa aj, ako sa opracovávajú a čapujú trámy. Zaujímavosťou a zároveň novinkou tohto podujatia bude nultý ročník súťaže v párovom pílení dreva ručnou pílou.

--

Beh Novoveskou Hutou

Tento rok pripravili pre dospelých novú trať, ktorá povedie na Vojtechovu samotu a späť. Dĺžka trate bude jednotná pre ženy a mužov - 12,2 km. Tí, ktorí majú radi kratšie trate, budú mať pripravenú 5 km trať. Malí a mladí bežci budú behať trate v uliciach Huty. Po behu si doplníte energiu dobrým gulášom. Deti sa môžu tešiť na divadielko a dospelákom zahrá kapela 3násť ciest.

--

Bludné balvany nevybojovanej vojny v Slanských vrchoch

... je názov turisticko-vzdelávacej exkurzie, ktorú pre vás pripravili sprievodcovia na zajtrajšiu nedeľu. Hlavným cieľom trasy budú bunkre, tzv. ropíky, postavené v r. 1938 ako súčasť československého pohraničného opevnenia. Ostali tam v lesoch a na lúkach sťaby vojnové pomníky nepadlých z nevybojovanej vojny. Okruh prejdete s Ing. Janom Voralom, bývalým dôstojníkom z Trebišova. Stretnete sa v Slanskej Hute pri cintoríne o 9:00. Dĺžka trasy: cca 12 km.

--

Človek a príroda

... podujatie, počas ktorého sa môžete naučiť pestovať rôzne rastliny, rozoznávať vodný hmyz či spoznať krásu Národného parku Malá Fatra. Príďte zajtra od 10:00 do 16:00 do Múzea slovenskej dediny v Martine.

--

21. ročník Medzinárodného Behu na Veľkú Raču

... sa začína zajtra o ôsmej v Dedovke. Cieľ je na vrchole Veľkej Rače. Beh je súčasťou Slovenského pohára behu do vrchu. Dĺžka trate je 6,1 km s prevýšením 591 m. Registrovať sa je možné aj online cez internet, alebo v deň preteku pred štartom od 8:00 do 9:30.

--

Nemčianska cyklomotanica

... je názov nultého ročníka cyklopretekov, ktoré sa začínajú zajtra v obci Nemce pri Banskej Bystrici. Viac povie organizátor Juraj Žemba.

Nemčianska cyklomotanica Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


--

Víkendy

Ak ste z Trnavy, Piešťan alebo ich okolia, môžete počas víkendov nasadnúť na výletný cyklobus, ktorý vás odvezie až do Malých Karpát. Jazdí každú sobotu a nedeľu až do 17. októbra 2021 na trase Trnava - Horné Orešany - Dobrá Voda - Piešťany - Vrbové - Brezová pod Bradlom a späť. Špeciálne upravený autobus vás dopraví priamo k cyklotrase. Trnavčania sa odvezú dvakrát denne (ráno o 8:00 a popoludní o 13:00). Počas výletu môžete objaviť skrytý potenciál cyklotrás a turistických chodníkov v okolí Dobrej Vody alebo sa vydať k zrúcanine kláštora Katarínka a odtiaľ sa dostať až do Brezovej pod Bradlom.

IMG_20210907_152030.jpg  


Autor a foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame