Rádiovíkend 6.11.2021 – pozvánky

Rádiovíkend 6.11.2021 – pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody (aj virtuálne). Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.

6.11.2021

Ak by ste mali chuť vyraziť v sobotu 6.11. do hory v okolí obce Veľký Klíž v okrese Partizánske, zmeňte plány. Poľovníci tam majú celodennú poľovačku. Ide o lokality: Veľký Klíž - Chotenovec, Jalšov, Peťova, Pauleje dolina, Kaplnka, Vinohradky, Višovec, Široký tŕň a Štetna. Počas poľovačky z bezpečnostných dôvodov platí zákaz vstupu do hory.

11.11.-13.11.2021

Na Stanici Žilina-Záriečie zažijete dva festivaly naraz. Vo štvrtok 11.11. to bude Snow Film Fest so 6 filmami, plných snehu, ľadu a adrenalínu: Zlyžovanie K2, freeride v Iráne i Libanone, príbeh Viktora Beránka (film Rasťa Hatiara) ako aj zimná expedícia na raftoch, kde sa protagonisti zastavili na brehu rieky a šliapali na trojtisícové panenské hory. V piatok 12.11. sú na programe 2 prezentácie o turistike, počas ktorých prejdete 5000 kilometrov po vlastných. Viac ako 4000 na Pacifickej hrebeňovke a v kanadských Rockies počas leta 2019 a vyše 1000 kilometrov v Európe v lete 2020. V sobotu 13.11. sa v rámci festivalu Cestou necestou môžete tešiť na dve cykloprezentácie Anny Chobotovej z Rajeckej Lesnej o 18 mesačnej ceste na bicykli po Strednej a Južnej Amerike, doplnené o prezentácie o cestovaní po Európe, výstupe na hory vo Švajčiarskua na prezentáciu o Nórsku od Tomáša Grígera. Vstup iba pre očkovaných.

13.11.2021

Turisti zo Senice chystajú v sobotu 13.11. tradičnú jesennú túru „Chodníkom Viktora Beniaka na Branč". Bude to 15 km po trase Senica - Kunov - hrad Branč - Majeričky a naspäť do Senice. Nenáročná trasa sa začne pred Mestským úradom v Senici, odchod bude individuálny medzi 7,30 a 8,00 hod. Ak si zoberiete so sebou niečo na opekanie, urobíte dobre, lebo okolo obeda bude na hrade Branč pripravené ohnisko.

Kedykoľvek

V Slovenskom raji sa oplatí zájsť k jazeru Blajzloch. Nájdete ho za obcou Hrabušice v časti Hrabušická Píla. Môžete sa vybrať aj na náučný chodník v jeho blízkosti.

Ak máte chuť vyraziť na menej známe miesta na východe Slovenska, vyskúšajte tip Krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus. Ide o Hájsku dolinu v Slovenskom krase, kde na dolnom konci leží obec Háj so zachovanou ľudovou architektúrou. Hollywoodski filmári tam po natáčaní filmu „Za nepriateľskou líniou" zanechali veľkú sochu anjela s odtrhnutým krídlom. Hájskou dolinou preteká aj potok, ktorý vytvára malebné zákutia s kaskádami, perejami a vodopádmi. Môžete zájsť aj do obce Hrhov, kde hneď za domami nájdete vodopád, vysoký 15 metrov. Z centra obce vedie k nemu turistická značka, ktorá vás rýchlo dovedie k drevenej bráne, od ktorej prejdete len pár krokov vydláždeným chodníkom k Hrhovskému vodopádu. Pri vodopáde sa dá aj posedieť a pozrieť sa zblízka na travertín, vďaka ktorému vodopád existuje.

IMG_20211027_125001.jpg

Autorka a foto: Sylvia Hoffmannová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame