Náučný chodník Kvetnica

Náučný chodník Kvetnica

Pri zmienke o Poprade si turista automaticky predstaví panorámu Vysokých Tatier. Ale môžeme sa vybrať aj na juh od mesta - a práve to aj urobíme. S konateľom Mestských lesov Poprad Róbertom Dulom prejdeme náučný chodník Kvetnica. Začína sa v Kvetnici, kedysi známej nemocnicou, kde liečili tuberkulózu a respiračné choroby. Náučný chodník si možno rozdeliť na dvakrát: jedna časť vedie na Zámčisko, druhá na Krížovú. My si vyberáme druhú časť. Značka najprv sleduje krížovú cestu. Róbert Dula hovorí, že v popradských prímestských rekreačných lesoch nájdeme viac zón:

Náučný chodník Kvetnica - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Náučný chodník Kvetnica v prímestských lesoch neďaleko Popradu meria približne 14 kilometrov a nie je veľmi náročný. Akurátny na krátke dni na prelome novembra a decembra. Na turistickom smerovníku v Kvetnici si však môžete vybrať aj kratšie trasy. I náučný chodník si môžete skrátiť, keďže ho križujú iné cestičky. S konateľom Mestských lesov Poprad Róbertom Dulom sme si pochvaľovali mäkko pod nohami. Chvíľu sme kráčali po hustom oranžovom koberci zo smrekovcových ihličiek. A chvíľu po lístí, aj po dubovom.

Náučný chodník Kvetnica - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Foto:

Snímka 1 – Náučný chodník prechádza aj jedľovým lesom.

Snímka 2 – Náučná tabuľa, ktorá hovorí o smrekových lesoch. Na každej náučnej tabuli nájdete typickú siluetu stromu a informácie o prírodnom spoločenstve, ktoré sa k tomu druhu stromu viaže.

Snímka 3 – Náučný chodník má síce aj prevýšenie, ale vcelku nie je náročný.

Snímka 4 – Chvíľu kráčame po hrubom oranžovom koberci zo smrekovcových ihličiek.

Galéria

Snímka 1.jpg Snímka 2.jpg Snímka 3.jpg Snímka 4.jpg Snímka 5.jpg Snímka 6.jpg Snímka 7.jpg Snímka 8.jpg Snímka 9.jpg Snímka 10.jpg
Autorka a foto: Sylvia Hoffmannová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame