Rádiovíkend 04.06.2022 - pozvánky

Rádiovíkend 04.06.2022 - pozvánky

04. – 05. 06.

Víkend otvorených parkov a záhrad

... je podujatie, do ktorého sa zapája viac ako 100 parkov a záhrad po celom Slovensku. Počas 14. ročníka budete mať možnosť spoznať čarovné prírodné zákutia, dozvedieť sa množstvo zaujímavostí z histórie i súčasnosti jednotlivých lokalít. Na západnom Slovensku si môžete so sprievodcami prezrieť ovocný sad Schaubmarovho mlyna v Pezinku, záhradu Domu architektov vo Vištuku, Zámocký park v Malackách, Hlohovci, alebo Záhradu a sad v Zavare. K podujatiu patrí aj premietanie filmu v parku pred kinom Mier v Nových Zámkoch pomocou bicyklov na výrobu elektriny. Na strednom Slovensku Vám otvorí svoje brány aj Muzeálna záhrada v Martine, záhrada pri rodnom dome súrodencov Rázusovcov vo Vrbici , alebo záhrada pri Bábkovom divadle v Žiline. Pridáva sa aj mesto Liptovský Mikuláš so svojimi siedmimi lokalitami. Nový „Náučný chodník“ otvoria v Hrádockom arboréte v Liptovskom Hrádku. Aj na východnom Slovensku priblížia hlavnú tému tohto ročníka: “Parky a záhrady čelia zmenám klímy“ nielen teoreticky, ale aj prakticky v parku pri Kaštieli Strážky. V parku pri Kaštieli v Hodkovciach budú návštevníkov sprevádzať klienti domova sociálnych služieb, ktorí svoje prehliadky uskutočňujú v rámci sociálneho turizmu. Tento rok sa zapája aj Výmenník Wupertálska v Košiciach, Park rodín v Tvrdošovciach a aj park pri Kaštieli v Petrovanoch. Čisto prírodné prostredie zažijete v Oáze Jakubskej cesty, Veľkom Blhu, Bárakúte aj v Sade Lúčky v Haluziciach. Organizátori vás prosia, aby ste si dôkladne prečítali otváracie hodiny jednotlivých parkov a záhrad a rešpektovali ich.

--

04. 06.

Košická historická detská železnica

Dreziny na ovále košickej detskej lesnej železnice budú jazdiť dnes od 10:00 do 16:00. Deti sa počas slávnostného otvorenia môžu tešiť na stretnutie s hrdinami z rozprávkovej krajiny Haravara.

--

05. 06.

Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke

... pripravilo na zajtra podujatie pre deti, počas ktorého odhalia všetky tajomstvá, ktoré ukrýva les. Na deti čaká bohatý program plný hier a prekvapení. Tešiť sa môžete aj na remeselníkov, Kuchyňu starých materí, tvorivé dielne, aktivity so živými sovičkami a palacinky.

--

Z rozprávky do rozprávky

Aj v Múzeu Liptovskej dediny v Pribyline venujú zajtrajšie podujatie deťom. V chalúpkach sa stretnete s tradičnými rozprávkami a rozprávkovými bytosťami, bude aj kultúrny program.

--

Spoznaj Trebišov behom

... je názov športového charitatívneho podujatia, ktoré sa začína zajtra o 13:00. Viac povie organizátor Michal Majcher.

Spoznaj Trebišov behom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


--

36. ročník bežeckej štafety v Štrbe

Zajtra sa v Štrbe uskutoční 36. ročník bežeckej štafety, viac povie jej zakladateľ Michal Šerfel.

36. ročník bežeckej štafety v Štrbe Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


--

Bicykluje celá rodina

Klub nadšencov amatérskej cyklistiky organizuje zajtra cykloakciu Bicykluje celá rodina. Začiatok je medzi 11:30 až 12:00 pod Lúčnym hríbom v Liptovskej Štiavnici. Pripravia pre vás rôzne súťaže.

--

Zážitkovú hru "Putujme bez hraníc po stopách slovanského dedičstva“ pre Vás pripravili v Trenčianskom kraji. Viac povie Petra Gabrielová, odborná referentka krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región

Bicykluje celá rodina Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

Noc kostolov

... si pripomenú v piatok od 19:00 na zrúcanine Katarínke v Malých Karpatoch. Viac povie dobrovoľníčka Mária Letzová

Noc kostolov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

pozvanky 04 06.jpg

Autor: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame