Rádiovíkend 02.07.2022 - pozvánky

Rádiovíkend 02.07.2022 - pozvánky

02. – 03. 07.

Potulky mesta Košice

... s názvom Dolná brána – tajomstvá podzemia sa konajú dnes a zajtra popoludní. Viac povie sprievodca Milan Kolcun.

Potulky mesta Košice Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

02. 07.

Výročie o.z. Vydra

Dnes od 14:00 majú pre Vás vo Vydrovskej doline pri Čiernom Balogu mnohé aktivity. Pokračuje spoluorganizátor podujatia Tomáš Goga.

Výročie o.z. Vydra Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

Historický vláčik Korýtko

Už túto sobotu odštartuje víkendová prevádzka obľúbenej rodinnej atrakcie v Ružomberku. Historický vláčik Korýtko bude piatu sezónu v rade prevážať prázdninujúcich a dovolenkárov na trojkilometrovom úseku zrekonštruovanej železnice. Vlak s vozňom pre bicykle a kočíky odvezie za zážitkami a ponúkne atraktívny program nielen pre cyklistov, turistov a milovníkov historických vlakov. Okrem bežnej prevádzky vláčika Vás v konečnej stanici Zápalkáreň čaká aj šesť tematických podujatí.

--

05. 07.

Zlaté časy budatínske

V areáli Budatínskeho hradu majú pre Vás v utorok podujatie Zlaté časy budatínske. Pokračuje Magdaléna Lacková.

Zlaté časy budatínske Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

---

09. 07.

Tešedíkovská 10-tka

... je bežecké podujatie, ktoré organizátori pripravujú na budúcu sobotu. Viac povie vedúci organizačného tímu Július Zilizi.

Tešedíkovská 10-tka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

07. 07.

Príbeh mesta – komentované prehliadky v Banskej Bystrici

Každý prázdninový štvrtok majú pre Vás v Banskej Bystrici komentované prehliadky mesta, počas ktorých Vám predstavia mesto v rôznych storočiach. Začínajú najbližší štvrtok o 17:00 pred budovu radnice. Banskobystrické historici Vás počas prvej prehliadky prevedú 13. a 14. storočím.

--

07. – 10. 07.

Celoslovenské stretnutie Klubu slovenských turistov a turistických oddielov mládeže

... bude tento rok v Slovenskom Raji. Od štvrtka do nedele uvidíte v tomto národnom parku zvýšený počet turistov, pripravili množstvo peších i cyklistických trás. Ak sa chcete prihlásiť, informácie nájdete na stránke obce Hrabušice, ktorá je tohtoročným hostiteľom významného turistického podujatia.

--

02. 07. – 27. 08.

Prázdninový Výletný vlak Mária Terézia v Trnavskom kraji

Výletné vlaky Trnavského kraja zážitkov sú späť. Historické mašinky s divadelným príbehom budú jazdiť každú prázdninovú sobotu od 2. júla do 27. augusta a privezú niekoľko noviniek. Tohtoročnou témou výletných vlakov je Mária Terézia, ktorú budú môcť cestujúci stretnúť na dvoch nových trasách. Prvou trasou je Bratislava - Malacky - Kúty - Holíč a druhou je trasa Nové Mesto nad Váhom - Piešťany - Leopoldov - Trnava - Galanta. Sezónu Výletného vlaku Mária Terézia odštartuje dnes špeciálnou prvou jazdou parný rušeň Mazutka.

fotka pozvanky.jpg

Autor: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame