Rádiovíkend 10.09.2022 - pozvánky

Rádiovíkend 10.09.2022 - pozvánky

10. 9.

3. ročník Čergovského nočného behu

... bude dnes o 19:30 v obci Drienica. Dĺžka trate je 16 kilometrov. Trať povedie do sedla Trepeš, sedla Besná – Lysej, cez Horskú chatu Šport až na rázcestie pod Kopcovou. Prihlasovanie a podrobné informácie nájdete na internetových stránkach organizátora.

--

11. 9.

17. ročník behu v Novoveskej Hute

... sa koná zajtra. Hlavná trať povedie na Vojtechovu samotu a späť. Dĺžka trate bude približne 12 kilometrov s prevýšením 240 metrov. Ak máte radšej kratšie trate, budú mať pre vás organizátori pripravenú 5 kilometrovú trať s prevýšením 120 metrov.

--

Exkurzia Bludné balvany nevybojovanej vojny

... sa začína zajtra v Slanskej hute pri cintoríne o 9:00. Hlavným cieľom trasy budú bunkre, tzv. ropíky, postavené v r. 1938 ako súčasť československého pohraničného opevnenia. Okruh prejdete s Janom Voralom, bývalým dôstojníkom z Trebišova. Dĺžka trasy: cca 12 km.

--

Človek a príroda

... podujatie, ktoré majú pre vás zajtra v Múzeu slovenskej dediny v Martine. Pripravené budú rôzne aktivity – napríklad ryžovanie zlata, výstavy sukulentov, kaktusov, exotických orchideí a mäsožravých rastlín spojené s pestovateľskou poradňou. Nielen detskí návštevníci spoznajú rôzne bezstavovce žijúce v tečúcich vodách našich tokov na živej výstave Potvory z našich potokov či odhalia skrýše zvierat pri ľudských obydliach pri minipátračke.

--

14. 9.

Vihorlatské múzeum – skanzen

V skanzene Vihorlatského múzea v Humennom bude v stredu od 8. do 13. Hodiny podujatie venované tvorivým dielňa tradičných remesiel pre školy. Súčasťou prehliadky skanzenu je komentovaná prezentácia sakrálnej architektúry karpatského regiónu - národnej kultúrnej pamiatky dreveného chrámu sv. Michala archanjela z roku 1764 s pôvodným barokovým ikonostasom, ukážky ľudovej architektúry, dobového bývania, dobových remeselných nástrojov a produktov, poľnohospodárskeho náradia a ručných ľudových umeleckých prác.

--

16. – 18. 9.

Stretnutie turistov na hrade Červený Kameň

... organizuje KST Častá od piatka do nedele. Podrobností má Miroslav Svítek.

Stretnutie turistov na hrade Červený Kameň Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

18. 9.

Cyklomotanica

... je názov cyklistického podujatia v horách, ktorý bude budúci víkend. Informácie má organizátor Juraj Žemba.

Cyklomotanica Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

22. ročník medzinárodného behu na Veľkú Raču

... sa koná o týždeň v nedeľu, ale registrovať sa môžete už teraz. Viac povie Matej Pištek.

22. ročník medzinárodného behu na Veľkú Raču Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

IMG_20190911_121104.jpg

Autor a foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame