Rádiovíkend 19.11.2022 - pozvánky

Rádiovíkend 19.11.2022 - pozvánky

19. 11.

Preteky slovenského pohára v lezení - Ulenfeldov pohár

... sa koná dnes na lezeckej stene v Ružomberku. Ide o 9. ročník tradičnej oblastnej súťaže v lezení v kategóriách dospelí, juniori, deti do 14 rokov, deti do 10 rokov.

--

20. 11.

Múzeum pre vás

Zajtra popoludní sa v Budatínskom hrade koná pokračovanie podujatia Múzeum pre vás. Hovorí Magdaléna Lacková.

Múzeum pre vás Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


--

Modro-žltá túra

... bude mať svoje pokračovanie zajtra na vrchole Kukla v Malých Karpatoch. Pokračuje Martin Bednárik.

Modro-žltá túra Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


--

26. 11.

Beh do neba

... taký je názov športového podujatia, ktoré budú mať pre vás budúci týždeň v Žiline. Viac o ňom vie organizátor Marek Čelko.

Beh do neba - v Žiline Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


--

Výstup na Záruby

Budúcu sobotu organizuje Klub turistov Šurany výstup na Záruby - najvyšší vrch v Malých Karpatoch. Túru začnete od Horných mlynov a po červenej turistickej značke prídete k rázcestiu Pod Havraňou skalou a ďalej na Havraniu skalu a cez Havranicu na najvyšší vrch pohoria Záruby. Od Zárub sa vydáte k hradu Ostrý Kameň. Zostup bude k rázcestníku Pod zrúcaninou a k vodnej nádrži Buková. Od nádrže pôjdete cez Hrubý Kamenec a Vápenkovu skalu do Rozbehov a žltou značkou sa dostanete na hrad Korlátka. Túru ukončíte výstupom na rozhľadňu Rozbehy. Čistý čas túry je 6 hodín. Odchod je o 7:00 z AS v Šuranoch.

--

Lesný beh Šemša

Už tradične poslednú novembrovú sobotu občianske združenie Šemša v pohybe organizuje Lesný beh Šemša. Bežci si môžu zmerať sily na dvoch tratiach: 5,5 km a 11 km. Štartuje sa o 11:00 z parkoviska pred obecným úradom a trate vedú lesnými a poľnými cestami. Pre najmenších bežcov je pripravený Beh ulicami Šemše so štartom o 9:00. Nebežci či turisti môžu spoznávať históriu obce Šemša na náučnom chodníku Po stopách histórie, alebo si otestovať nohy a prejsť sa naboso po detskom pocitovom chodníku Užovka. V cieli každého bežca čaká medaila a výborná kapustnica.

 

Redaktor a foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame