Starostlivosť o chodidlá

Starostlivosť o chodidlá

Každá noha má rovnaký počet kostí, svalov a väzov. Ale tvar a dĺžka bývajú odlišné a preto sa hovorí o istej typológii chodidiel. Tie potom ovplyvňujú celý pohybový aparát. Práve chodidlám, ktoré nás nosia celý život sa venuje aj náš seriál, slovo má Eva Pribylincová.

Starostlivosť o chodidlá 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Trápi hlavne ženy po 30-tke a vo vyššom veku môže spôsobiť nemalé bolesti. Hallux valgus netreba podceňovať. Pokračuje Eva Pribylincová.

Starostlivosť o chodidlá 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Poznáte tzv. písanie bosou nohou? Ide o cvik, pri ktorom prstami bosej nohy uchopíte ceruzku a následne sa snažíte kresliť, či písať na papier. Takéto pravidelné cvičenie môže pomôcť pri problémoch s plochou nohou, o ktorej dnes budeme hovoriť - slovo má Eva Pribylincová.

Starostlivosť o chodidlá 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Za bolesťou chrbta sa môže skrývať všeličo, napríklad aj zlý výber topánok.  Dlhodobé preťažovanie chodidiel v nesprávnej a nekvalitnej obuvi môže viesť až ku vzniku artritídy, bolestiam kolien, či zápalu achilovej šľachy. Chodidla zažívajú náročné časy aj počas tehotenstva, pokračuje Eva Pribylincová.

Starostlivosť o chodidlá 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Denno-denne sa staráme o kožu na rukách, alebo na tvári, už menej tak robíme pri nohách. A práve tam je koža namáhaná najviac. Výsledkom sú otlaky, kurie oká, tvrdé a popraskané päty - pokračujeme v našom seriáli starostlivosť o chodidlá - slovo má Eva Pribylincová.

Starostlivosť o chodidlá 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


https://slovensko.rtvs.sk/player
Autorka: Eva Pribylincová; Foto: PIXABAY/StockSnap

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame