Ako sa s deťmi hýbať?

Ako sa s deťmi hýbať?

Bol to problém už predtým, ale pandémia tomu ešte pomohla. Naše deti sa málo hýbu a priberajú. Okrem zdravotných to má aj iné dôsledky. Strácajú motiváciu a sú smutnejšie. A tak ich tento týždeň rozpohybujeme. Ľubomíra Hulínová dnes začína základnými faktami.

Pohyb detí 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Deti dnes vážia viac ako kedysi a nevládzu toľko ako ich rovesníci spred 30 rokov. Pandémia tejto situácii určite nepomohla. Dnes sa teda zameriame na motiváciu detí hýbať sa. Slovo má Ľubomíra Hulínová.

Pohyb detí 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa s deťmi hýbeme. Je to dôležité pre ich hlávky, aj kosti. A koniec koncov neuškodí to ani nám dospelým. Včera sme hovorili, že sme ich vzorom a ak im ukážeme že pohyb je zábava, budú nás nasledovať. Lenže cez pandémiu máme obmedzené možnosti. Alebo nie? Povie Ľubomíra Hulínová.

Pohyb detí 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už sme hovorili o tom, ako deti motivovať k športu, aj to, že tie menšie sa hýbu prirodzene. Lenže ako k pohybu prinútiť "zasedeného" tínedžera? Slovo má Ľubomíra Hulínová.

Pohyb detí 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes v našom pohybovom seriáli finišujeme, ak sme vás a vaše deti ešte nepresvedčili o tom, že je potrebné sa hýbať - možno sa to práve teraz zmení. Ľubomíra Hulínová sa pýtala odborníkov, aké dôsledky zanecháva na deťoch nedostatočný pohyb.

Pohyb detí 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Ľubomíra Hulínová; Foto: PIXABAY/Pexels

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame