Záhradka na balkóne

Záhradka na balkóne

Predstavte si bytové domy ako obrie vertikálne záhony a každý balkón ako kvetináč. Z jedného by vykúkal krík zlatého dažďa, z ďalšieho paradajky, hrášok, ruže alebo tulipány. Realita našich sídlisk je síce iná, ale v dnešnom dieli seriálu si s autorkou knihy Záhradka na balkóne Michalou Hrnčiarovou povieme, ako s pestovaním začať. Rozprávala sa s ňou Blažena Bóoczová.

Záhradka na balkóne 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Možno aj vy snívate o záhradke na balkóne, z ktorej si odstrihnete čerstvú mätu do čaju či odtrhnete sladkú paradajku – no nech sa snažíte, ako viete, rastlinkám sa akosi nedarí. Blažene Bóoczovej sa s tým zdôverila Lucia z Košíc.

Záhradka na balkóne 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V apríli je najvyšší čas na prípravu záhradky na balkóne. Nejaké priesady už vám možno klíčia na okenných parapetoch a bude ich treba o chvíľu presadiť. Blažena Bóoczová sa preto pestovateľky Michaly Hrnčiarovej spýtala, aké kvetináče budeme potrebovať – vysoké, nízke, hranaté?

Záhradka na balkóne 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V záhradách sa stále viac využívajú zvýšené, či vyvýšené záhony. Ich alternatívou na balkóne, terase, alebo aj na plochej streche môžu byť väčšie drevené debničky. Ako a čo v nich pestovať? Blažena Bóoczová sa aj dnes pýtala mestskej pestovateľky Michaly Hrnčiarovej.

Záhradka na balkóne 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V tohtotýždňovom seriáli sme už v balkónovej záhradke sadili bylinky, šaláty, strukoviny, aj čučoriedky. Čo ale napríklad také ovocné alebo okrasné stromčeky? Aj to sa dá? S pestovateľkou Michalou Hrnčiarovou sa aj dnes rozprávala Blažena Bóoczová.

Záhradka na balkóne 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Blažena Bóoczová; Foto: PIXABAY/VMonte13

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame