Adopcia

Adopcia

Tento týždeň bude o rodičoch a ich deťoch, ktoré sa do rodiny nerodia, ale do nej prídu. Možno také rodiny poznáte. Možno nad osvojením dieťatka sami uvažujete. Ako vyzerá proces adopcie priblíži Lenka Dzobová.

Adopcia dieťaťa 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Keď sa budúci adoptívni rodičia chcú uchádzať o dieťa, musia absolvovať prípravu na náhradnú rodinnú starostlivosť. Včera sme spomínali, že trvá síce iba 26 hodín, ale absolvuje sa počas niekoľkých mesiacov. Slovo má Lenka Dzobová.

Adopcia dieťaťa 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Adopcia krok po kroku. V seriáli s Lenkou Dzobovou sme už hovorili, že všetko sa formálne začína jedným papierom. Žiadosťou o zapísanie do zoznamu žiadateľov o osvojenie. Čo zaujíma úrady? To je naša dnešná téma.

Adopcia dieťaťa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Úrad práce si musí "preklepnúť" rodinu a rodina, tá si zas počas prípravy na adopciu, musí poriadne premyslieť svoju motiváciu. O tom sme s Lenkou Dzobovou hovorili v minulých častiach nášho seriálu. Čo ale nasleduje po tom, čo sú budúci rodičia zapísaní do zoznamu žiadateľov o osvojenie? Čakanie.

Adopcia dieťaťa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Máme pre vás chlapca. Túto vetu si adoptívna mama Pavla pamätá veľmi dobre aj po rokoch. Ako povedala Lenke Dzobovej, bol to začiatok spoločného príbehu jej dnes už veľkej rodiny.

Adopcia dieťaťa 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Autorka: Lenka Dzobová; Foto: PIXABAY/Pexels

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame