Elektrobicykle

Elektrobicykle

V ostatných rokoch prešiel svet cyklistiky neuveriteľnou zmenou, keď v bicyklovom ráme pribudol elektromotor. Popularita elektrobicyklov alebo takzvaných ebikov rastie závratným tempom. Svedčí o tom aj správa, že štyri z piatich požičaných bicyklov v Tatrách sú už elektrické. Za región Liptov hovorí Katarína Šarafínová.

Katarína Šarafínová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Elektrobicyklom venujeme aj Seriál týždňa - pokračuje Eva Pribylincová.

Elektrobicykel 01 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Veľa ľudí si mýli elektrobicykel s mopedom alebo motocyklom. No takzvaný „ebajk“ len podporuje vlastný výkon a keď sami do pedálov netlačíte, tak nejde. Pokračuje Eva Pribylincová.

Elektrobicykle 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sú rôzne dôvody, prečo si ľudia kupujú elektrobicykel. Medzi najčastejšie ale patria túžba jazdiť na dlhšie vzdialenosti, mať väčší pôžitok z jazdy a častejší pohyb. Pri výbere dvojkolesového tátoša je ale veľmi dôležité nechať si radšej poradiť. Urobila to aj Eva Pribylincová.

Elektrobicykel 03 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nasaďte si prilbu, aj dnes vyrážame na cyklotúru s elektrobicyklom alebo s takzvaným e-bikom. Vraj je len pre lenivých, ale Eva Pribylincová zistila, že opak je pravdou a ak budete na ňom jazdiť pravidelne, nadbytočné kilá na váhe pôjdu utešene dole.

Elektrobicykle 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pri bicyklovaní nie je dobré podceniť bezpečnosť. To sa týka aj prilby, pretože hlava je jedno z najzraniteľnejších miest na tele. Takže ak ju už máte, berte elektrobicykel a ide sa na cyklovýlet spolu s Evou Pribylincovou.

Elektrobicykle 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Eva Pribylincová; Foto: PIXABAY/AlkeMade

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame