Hľadáme si prácu

Hľadáme si prácu

Aj napriek koronakríze pracovný trh momentálne praje uchádzačom o zamestnanie. Nikola Richterová z pracovného portálu Profesia. 

Úvod do seriálu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak práve hľadáte nové miesto, venujte pozornosť nášmu Seriálu týždňa. Dáša Omastová totiž zozbierala viaceré užitočné rady od odborníkov.

Hľadáme si prácu 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tento týždeň ponúkame rady, ktoré vám môžu pomôcť na ceste za vysnívanou prácou. Ak ste už našli ponuku, ktorá vás zaujala, na rade je životopis. Kontaktné údaje, informácie o vzdelaní a pracovných skúsenostiach, rôzne znalosti  - to je v ňom absolútny základ. Ale sú aj ďalšie drobnosti, ktoré ho vedia dotiahnuť do dokonalosti. Slovo má Dáša Omastová.

Hľadáme si prácu 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pohovory sa za posledné roky zmenili. Hlavne cez pandémiu sa presunuli do online sveta a personalisti sa nezameriavajú len na pracovné skúsenosti, ale aj osobnosť kandidátov. Na aké otázky sa pripraviť, ako zvýšiť svoje šance a aké sú najčastejšie prešľapy uchádzačov? Zisťovala Dáša Omastová.

Hľadáme si prácu 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Seriáli týždňa spolu hľadáme ideálne pracovné miesto. Čo si budeme hovoriť, dôležitú úlohu v tom zohráva aj plat. Podľa odborníkov väčšina zamestnancov túži po jeho zvýšení, no málokto si trúfne takúto debatu vôbec otvoriť.

Hľadáme si prácu 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Trh práce je momentálne priaznivý a šancu majú aj tí, ktorí ešte nestihli zaplniť životopis rokmi praxe. Odborníci dokonca hovoria, že ponúk pre absolventov je až nezvyčajne veľa. Ako teda svoju šancu využiť poradí Dáša Omastová.

Hľadáme si prácu 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Autorka: Dáša Omastová; Foto: PIXABAY/geralt

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame