Zločiny a prevencia

Zločiny a prevencia

Október je aj mesiac úcty k starším. Žiaľ, stále sa nájdu ľudia, ktorí robia presný opak a dobrosrdečnosť seniorov sa pokúšajú zneužiť ako falošní poštári, elektrikári a podobne.

Zločiny a prevencia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

No nie všetci dôchodcovia sú takíto rozhodní. Aktuálny Seriál týždňa preto venujeme kriminalite a hlavne jej prevencii. Dáša Omastová začína práve s podvodmi na tých skôr narodených.

Zločiny a prevencia - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aktuálny Seriál týždňa venujeme kriminalite a najmä jej prevencii. S rôznymi podvodmi a útokmi sa čoraz častejšie stretávame aj v online prostredí. Možností je naozaj veľa a páchatelia sú často veľmi vynaliezaví a hlavne neznámi. Ako sa brániť povie Dáša Omastová.

Zločiny a prevencia - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hrozba niekedy číha aj tam, kde by sme sa mali cítiť bezpečne - doma. Situácií, v ktorých ubližujú tí najbližší, je stále veľa a vyostrili sa aj počas pandémie. Čo všetko sa deje za zatvorenými dverami a ako môžeme pomôcť - na to sa pýtala Dáša Omastová.

Zločiny a prevencia - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na ceste za ziskom sa niektorí nezastavia naozaj pred ničím. Krutým, no veľmi výnosným a celosvetovo rozšíreným biznisom je aj obchodovanie s ľuďmi. Tento problém neobchádza ani Slovensko. Viac povie v dnešnej časti seriálu Dáša Omastová.

Zločiny a prevencia - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň hovoríme v seriáli o kriminalite a prevencii. Dlhodobým problémom u nás i vo svete je extrémizmus. V tínedžerskom veku k nemu mal blízko aj Boris - chýbali mu vtedy priatelia a tiež relevantné informácie.

Extrémizmus Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Fakty sú totiž dostupnejšie než kedykoľvek predtým. Čelíme však aj novým výzvam. Viac povie Dáša Omastová.

Zločiny a prevencia 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


AutorKY: D. Omastová, B. Bóoczová; PIXABAY/congerdesign

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame