Nezvyčajné stredoškolské odbory

Nezvyčajné stredoškolské odbory

Deviataci majú ešte nejaký ten čas, aby sa rozhodli, čo budú študovať po skončení základnej školy. Vyberať si majú z čoho, stredoškolských odborov je veľa. V našom aktuálnom seriáli si ale posvietime na tie, ktoré mladých ľudí prepájajú s prírodou a zvieratami. S Máriou Petríkovou sa teraz vyberieme do Ivanky pri Dunaji, kde je odborná škola s výučbou rybárstva a vodného manažmentu:

Nezvyčajné stredoškolské odbory - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pokračujeme v seriáli o nezvyčajných stredoškolských odboroch, ktoré mladých ľudí prepájajú s prírodou a zvieratami. Včera sme boli za rybármi, dnes Mária Petríková navštívi budúcich kynológov. Areálom pre praktickú výučbu ju previedla riaditeľka strednej odbornej školy Katarína Kubišová:

Nezvyčajné stredoškolské odbory - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V aktuálnom seriáli predstavujeme nezvyčajné stredoškolské odbory, ktoré prepájajú mladých ľudí s prírodou a zvieratami. No dôležitá je aj starostlivosť o ne, preto sa dnes budeme venovať odboru Veterinárne zdravotníctvo a hygiena. Týka sa ako úžitkových, tak i spoločenských či cudzokrajných zvierat. Máriu Petríkovú zaviedla riaditeľka strednej odbornej školy Katarína Kubišová do malej vyhriatej budovy.

Nezvyčajné stredoškolské odbory - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aktuálny seriál venujeme nezvyčajným stredoškolským odborom, ktoré prepájajú mladých s prírodou a zvieratami. Dnes sa Mária Petríková spolu s riaditeľkou strednej odbornej školy Katarínou Kubišovou vybrali do Bernolákova, kde má škola ustajnené kone. A to hneď viac druhov -  od welského horského poníka až po moravského teplokrvníka.

Nezvyčajné stredoškolské odbory - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S aktuálnym seriálom ideme do finále. Celý týždeň hovoríme o nezvyčajných stredoškolských odboroch, ktoré prepájajú mladých s prírodou a zvieratami. Oslovili sme budúcich rybárov, kynológov či koniarov a počuli sme, kde všade si môžu nájsť uplatnenie. No aká je realita? Zisťovala Mária Petríková:

Nezvyčajné stredoškolské odbory - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Mária Petríková; Foto: PIXABAY/

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame