Prečo dať prednosť zdravším sladkým a slaným maškrtám?

Prečo dať prednosť zdravším sladkým a slaným maškrtám?

Priemerný Slovák skonzumuje 31 kíl cukru ročne. Štatistky dvíhajú najmä sladené nápoje, ktoré najviac chutia Američanom.

Jana Jurkovičová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

...hovorí Jana Jurkovičová z Lekárskej fakulty Univerzity Komenského. Stále však platí, že zjeme o 10 kíl cukru ročne viac ako by sme mali. Preto v čase predvianočného pečenia vám v Seriáli týždňa dá Ľubomíra Hulínová užitočné rady ako si pripraviť zdravšiu verziu slaných a sladkých maškŕt. V tejto časti sa ale zameria na zopár dôležitých faktov.

Prečo dať prednosť zdravším sladkým a slaným maškrtám? - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme v aktuálnom seriáli o tom, že aj maškrtiť sa dá zdravo a vôbec pri tom nemusíme vynechávať biely cukor alebo ho stoj čo stoj nahrádzať. Nasledujúce rady od Ľubomíry Hulínovej viete využiť aj pri vianočnom pečení.

Prečo dať prednosť zdravším sladkým a slaným maškrtám? - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme v seriáli o tom, že ak chceme jesť zdravo, nemusíme cukor stoj čo stoj nahrádzať. Skôr sladiť s mierou a čo najviac sa vyhýbať cukru v spracovaných potravinách akými sú keksíky, tyčinky alebo cukríky. Lenže nejde len o sladkosti, ale aj slané maškrty. A práve na ne sa dnes zameria Ľubomíra Hulínová.

Prečo dať prednosť zdravším sladkým a slaným maškrtám? - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

K Vianociam patria okrem sladkých aj slané dobroty. Aby boli zdravšie, v dnešnej časti seriálu Ľubomíra Hulínová poradí, ako soliť málo, ale zároveň tak, aby jedlo chutilo.

Prečo dať prednosť zdravším sladkým a slaným maškrtám? Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Ľubomíra Hulínová; Foto: PIXABAY/congerdesign

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame