Športový talent detí

Športový talent detí

Tento týždeň budeme v aktuálnom seriáli hľadať a rozvíjať športové talenty. Aj anketa potvrdila, že na začiatku všetkého väčšinou stoja rodičia.

ANKETA Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Odborníci hovoria, že približne jedno dieťa z 1000 by sa mohlo stať šampiónom, čo si ale vyžaduje drinu, odhodlanie, minimum voľného času a určite aj viac peňazí z rodinného rozpočtu. Pokračuje Ľubomíra Hulínová.

Športový talent detí - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme v aktuálnom seriáli o nádejných športových talentoch. Je dobré, ak si dieťa na začiatku prejde všeobecnou športovou prípravou, ktorú zvládne aj s rodičmi.

Športový talent detí - 02 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zistiť či dieťa vyniká napríklad vo vytrvalosti, v koordinácii prípadne rýchlosti sa dá už na prvom stupni základnej školy. Viac povie Ľubomíra Hulínová.


Športový talent detí - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V aktuálnom seriáli hľadáme a rozvíjame detské športové talenty. Najskôr je dobré, ak malý športovec absolvuje všeobecnú prípravu a počas nej postupne zistí, čo ho baví a čo mu aj ide, lebo nie vždy je to jasné.

Športový talent detí - 03 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tomu sa hovorí prístup. Ideálny vek, v ktorom by si deti mali vybrať šport, je približne 10 rokov. A o tom bude teraz reč. Slovo má Ľubomíra Hulínová.

Športový talent detí - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vrcholový šport nie je len o talente, ale aj drine, odhodlaní, motivácii. Svoje o tom vie i naša úspešná strelkyňa Danka Barteková.

Športový talent detí - 04 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Cesta až k vrcholovým športovým výkonom je síce plná prekážok, ale o to viac si potom vie športovec vážiť úspech. Slovo má Ľubomíra Hulínová.

Športový talent detí - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o malých športových talentoch. Niektorým deťom skrížila plány pandémia a prestali športovať úplne, ale sú aj také, ktoré to nevzdali.


Športový talent detí - 05 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na pandémiu a šport sa dnes zameria Ľubomíra Hulínová, ktorá oslovila atletického trénera Martina Pupiša z Univerzity Mateja Bela:

Športový talent detí - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



deti_sport_FREEPIK.jpg

Autorka: Ľubomíra Hulínová; Foto: FREEPIK

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame