Zatočte so sedavým spôsobom života

Zatočte so sedavým spôsobom života

Tento týždeň sa v aktuálnom seriáli s Evou Pribylincovou postaráme o to, aby sa vám zlepšila cirkulácia krvi v tele, upravili cholesterol i cukor, aby ste odbúrali stres a lepšie spali. Dáme spolu zbohom sedavému spôsobu života, ale ruku k dielu musíte priložiť aj vy.

Zatočte so sedavým spôsobom života - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pokračujeme v aktuálnom seriáli o sedavom spôsobe života. Dnešnú časť venujeme srdcu. Patrí totiž medzi najdôležitejšie orgány, pumpuje do tela živiny a kyslík. Málo pohybu mu však vôbec neprospieva. Viac povie Eva Pribylincová.
Zatočte so sedavým spôsobom života - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Aktuálny seriál venujeme sedavému spôsobu života a najmä tomu, ako s ním zatočiť. Jedna vec je hovoriť o tom, že je dobré športovať a druhá to aj praktizovať. Sedavé zamestnanie spojené s nedostatkom pohybu vo voľnom čase totiž môže viesť k mnohým zdravotným problémom. Pritom stačí, aby ste každý deň urobili aspoň 5 tisíc krokov a vaše telo si to hneď všimne. Pokračuje Eva Pribylincová:

Zatočte so sedavým spôsobom života - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vediete sedavý spôsob života? Telo ale pohyb potrebuje, o čom je aj aktuálny seriál. V dnešnej časti sa zameriame na chôdzu. A keďže ide leto a počasie je ako stvorené na vonkajšie aktivity, čo tak skúsiť Nordic walking. Pokračuje Eva Pribylincová:

Zatočte so sedavým spôsobom života - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Klimatická zmena má dopad aj na náš každodenný život. A keďže aktuálny seriál je o tom, ako zatočiť so sedavým spôsobom života, v poslednej časti vám predstavíme aj jeden projekt, ktorý sa snaží motivovať ľudí chodiť pešo, čo je nielen zdraviu prospešné, ale aj ekologické. Viac už Eva Pribylincová:

Zatočte so sedavým spôsobom života - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Autorka Eva Pribylincová; Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame