Splavujeme rieky

Splavujeme rieky

V lete nás to ťahá k vode - napríklad aj splavovať rieky, preto práve o tom bude náš aktuálny Seriál týždňa. V polovici leta je síce voda trochu nižšia, ale vodáci vedia, kam sa oplatí ísť s kajakom, kanoe alebo raftom za dobrodružstvom. No aj vodné cesty majú pravidlá a značenie. Blažena Bóoczová preto v súvislosti s RIS, teda riečnym informačným systémom, oslovila riaditeľku Divízie vnútrozemskej plavby Alenu Molnárovú-Barackovú:

Splavujeme rieky 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj v dnešnej časti seriálu sa vyberieme na splav. Zdolať rieku na kajaku, kanoe alebo rafte – na to nepotrebujete takzvaný lodičák a ani žiadne iné povolenia alebo registrácie. No ako Blažene Bóoczovej povedala riaditeľka Divízie vnútrozemskej plavby Alena Molnárová-Baracková, celkom bez pravidiel a najmä potrebných informácií to nepôjde:

Splavujeme rieky 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V aktuálnom seriáli o splavovaní riek sme už hovorili o dopravných cestách aj plavidlách no a dnes sa Blažena Bóoczová spolu s riaditeľkou Divízie vnútrozemskej plavby Alenou Molnárovou-Barackovou zamerajú na vodácke požičovne.

Splavujeme rieky 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V aktuálnom Seriáli týždňa o splavovaní riek sa dnes posunieme na východ krajiny. Blažena Bóoczová oslovila vodákov na Hornáde. Základné informácie dostala od Ľuboša Grajcára:

Splavujeme rieky 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Kajaky, kanoe, rafty – naše rieky ponúkajú viacero možností rekreačného splavovania. A to je aj téma nášho Seriálu týždňa. V poslednej časti sa Blažena Bóoczová spolu s riaditeľkou Divízie vnútrozemskej plavby Alenou Molnárovou-Barackovou zamerali na nočný splav. Ide určite o nezvyčajný zážitok, ale zároveň dvojnásobnú ostražitosť...

Splavujeme rieky 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Blažena Bóoczová; Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame