Recepty na ideálne susedské vzťahy

Recepty na ideálne susedské vzťahy

Hlučné oslavy, vysávanie bytu po 22:00 hodine alebo nekonečná rekonštrukcia kuchyne – aj toto bývajú príčiny, prečo susedia v bytovke na vás zazerajú. O pravý opak, teda harmóniu medzi obyvateľmi na sídlisku sa snaží iniciatíva Poď na dvor, ktorá vznikla v Košiciach. Recepty na ideálne susedské vzťahy, ktorým zároveň venujeme aj aktuálny seriál, zaujímali Lukáša Mana:

Recepty na ideálne susedské vzťahy - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V aktuálnom seriáli zbierame recepty na ideálne sídliskové susedské vzťahy... V Košiciach napríklad majú iniciatívu Poď na dvor, vďaka ktorej obyvatelia konkrétnej ulice zveľadili svojpomocne vnútroblok, dali nový šat detským ihriskám, skrášlili si okolie záhonmi kvetov a v lete na ulici spoločne grilujú. Ak by ste sa chceli inšpirovať, len neviete, čo kde vybaviť, malý návod ponúkne Lukáš Mano:

Recepty na ideálne susedské vzťahy - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zatiaľ čo jedni ani netušia, kto s nimi býva v paneláku, iní na ulici spolu grilujú alebo organizujú burzy oblečenia... Medzi spriaznenú susedskú komunitu patrí aj skupina ľudí z mestskej časti Sever v Košiciach. No okrem zábavy neváhajú ani vyhrnúť si rukávy a zveľadiť svoje okolie... Ďalší recept na ideálne susedské vzťahy v aktuálnom seriáli ponúka Lukáš Mano:

Recepty na ideálne susedské vzťahy - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Susedia z Kisdyho dvora v Košiciach sú príkladom, že okolie panelákov na sídlisku nemusí byť zanedbané alebo fádne. Pravidelne sa totiž o tento priestor starajú a zveľaďujú ho. Ako Lukášovi Manovi v ďalšej časti seriálu o receptoch na ideálne susedské vzťahy povedal spoluzakladateľ iniciatívy Poď na dvor Igor Kupec - najlepšie je začať po zime:
Recepty na ideálne susedské vzťahy - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V aktuálnom seriáli sme hľadali recepty na ideálne susedské vzťahy. Aj keď žiadny návod nie je stopercentný, dôležité je sa o niečo aspoň pokúsiť a výsledky sa určite dostavia. Iniciatíva Poď na dvor z Košíc vďaka spájaniu sa so susedmi dokonca vytvorila aj vlastné coworkingové centrum, ktoré Lukášovi Manovi predstavila Alexandra Mareková.
Recepty na ideálne susedské vzťahy - 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Autor: Lukáš Mano; Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame